bokanmeldse

Årstid-magi

Jeg har lest Vår av Ali Smith (Forlaget Oktober 2020, lesereksemplar). Det er en underfundig roman om håp og umulighet, og hvordan ulike liv flettes sammen i en verden.

Richard, en filmskaper som har lidd tap av en venninne og ikke lenger har kontakt med datteren sin, står og venter på et tog, for å ta livet av seg. I stedet kommer en jente og redder han med en kulepenn, en jente som snur opp ned på verden. En jente som får en flyktningleir til å endre på rutinene sine og bli mer human.

Dette høres sikkert
ganske umulig ut. Og det er det, helt til det ligger foran meg som en velskrevet roman mellom to permer. Jeg fylles med håp og leselyst. Jeg vil vite mer om jenta. Jeg vil vite mer om film.

Romanen beveger seg litt i tid, frem og tilbake. Det gjør at jeg synes det kan være litt vanskelig å følge med, men interessen boka vekker i meg gjør at det likevel fungerer som en helhetlig opplevelse og oppfattelse.

Boka er den tredje i en kvartett med tittel fra de fire årstidene. Jeg får lyst til lese dem alle, og noterer meg navnet Ali Smith. Terningkast 5.

En kommentar om “Årstid-magi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s