Hverdag

Tilbakeblikk mars

Dette var måneden med store omveltninger, ikke bare for meg men for alle i hele Norge. Og i mange andre land. Korona spredte seg og det ble innført regler for hvor mange vi kan være sammen med osv. Skoler og barnehager ble stengt og noen hamstret på butikken. Det var kaos, i en måned som startet så fint for meg med møter i fotoklubben. Så ble det slutt på all slik aktivitet. Alt jeg hadde igjen, var korte turer for litt frisk luft og hjemmefotografering. Og enda er det ikke over. Det er fortsatt unntakstilstand.

Jeg har sett en del på TV, for å dele opplevelsene på boksen gir meg litt fellesskapsfølelse i det isolerte. Jeg har fullt med på Farmen Kjendis og ser på kveldene Sammen på TV2, som dreier seg om livet rundt omkring mens vi er rammet av Korona, og noen sitter i karantene osv. Jeg har også sett på Kåss til kvelds og Lystløgner, blant annet. Serien Avkledd på NRK1 med Jenny Skavlan var også artig å få med seg.

Jeg har fotografert litt i nærmiljøet og inne. Jeg slet med dråperiggen og investerte i nye ventiler i slutten av måneden. Nå føler jeg at jeg er i gang igjen. Jeg er lettet, for jeg var veldig redd for å være totalt mislykket. Jeg måler meg selv mye med det fysiske konkrete jeg klarer å utrette. Og noen ganger, hva andre måtte mene om det. Innlegget fortsetter under fotografiet.

Så er det oppramsing av litteraturen jeg har konsumert:
Fullførte Maskiner som meg, av Ian McEvaen
Vår av Ali Smith
Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen

I april har jeg også flere bøker jeg gjerne vil lese, blant annet Peder Kjøs sin Alene som jeg allerede har begynt på. Jeg har forresten oppdaget gleden ved å høre podcast, og kost meg med noen episoder av nettopp Peder Kjøs sin terapiserie Hos Peder. Med ønsker om en god april og påske til alle. – Helene, Aspergerinformator.

Reklame

En kommentar om “Tilbakeblikk mars

  1. La oss se positivt på det: Streitingene og streberne har endelig blitt røsket ut av sine livsløgner, og er nå tvunget til å forholde seg til reélle samfunnsproblemstillinger som f.eks. konsumerismens og kommersialismens bakside. Rollene er byttet om: vi som allerede har tenkt gjennom disse problemstillingene, og blitt uføretrygdet pga. de samme streitingene og strebernes systematiske sjikanering og sabotasje av alle som stiller kritiske spørsmål, får endelig litt oppreisning. Maktbalansen er jevnet ut gjennom at det er _vi_ som sitter med trygg inntekt nå i denne krevende tiden. Borgerlønnstilhengerne har fått sterkere argumenter. Helsefagarbeidere har fått muligheten til å kreve den lønnen og statusen de fortjener. Den politiske venstresiden har ikke lengre eksklusivt eierskap til solidaritetsbegrepet. Så nå gjelder det å posisjonere seg for den nye virkeligheten – og da har vi som allerede er vant til å være outsidere et betydelig forsprang.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s