foto · Hverdag · samfunn

I koronaens tid

Du trodde kanskje du var alene. At du ikke hadde noen link til andre mennesker. At det ikke betydde noe om du kom deg på butikken, så mennesker osv. Så kom koronaens tid og du kunne ikke lenger gjøre alle disse tingene du pleide å gjøre før. De små turene ut blant folk. Mennesker å veksle et par ord med, selv om du alltid har trodd du holdt deg litt for deg selv. Det er dager som dette, som viser at vi er sosiale dyr på et eller annet nivå, også de mer introverte. Når vi plutselig ikke kan være sammen mer, ønsker vi oss det. Paradoksalt nok.

Helsevesenet stiller opp, med munnbind og sykehusskjorter til de syke. De farlige. De smittebærende. De vi vasker hendene for å unngå å bli smittet av. De som isoleres, settes i karantene. Vi er ikke alene, de syke virusangrepede er også der. Og helsevesenet som nevnt. Alt opptrer i et sosialt samspill. Det er tankevekkende og illustrerende for at moderne norsk samfunn. Vi står sammen, i gammel dugnadsånd. Jobben med å holde seg alene, kan være litt kjip – men vi gjør det for fellesskapet. Innlegget fortsetter under bildet.

Da er det ganske respektløst mot de som jobber for å begrense smitte og holder seg unna til og med jobben, at andre drar til Sverige for å spare noen hundrelapper. Trosser forbud. Driter i fellesskapet. Ja, så sterkt vil jeg si det. Mens andre sårbare kjemper i sine sykehusskjorter eller helsevesendrakter, ala smittefrakker og munnbind. Innlegget fortsetter under bildet.

Det sårbare står for meg som et stort symbol i denne tiden. Vi er alle overlatt til hverandre. Vi er avhengig av hverandre, vi som også trodde vi var alene. Hva naboen gjør, kan ha betydning for om vi holder oss friske når det vandrer dråpesmitte. Innlegget fortsetter under bildet.

På avstand har jeg fotografert en venninne (Rebecca) som har sittet og gått med munnbind. En som har skjermet seg for fellesskapets skyld, i disse dager. Hun var modellen min til «I koronaens tid», ute i det fri, i stillhetens skog. Jeg tilbringer søndagen alene med helsearbeiderne i boligen min. Hva gjør du denne første påskedag?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s