foto · Hverdag · tilleggsvansker

Lys i mørket

Ute, blir det veldig lyst. Vår, sommer. Men inni meg er det likevel et mørke. Det kan være tungt å leve med. Flere med Asperger syndrom har perioder med depresjoner som «tilleggsvanske». Da kan særinteresser være noe som lyser opp og holder en oppe, selv om noen også mister interessen og gleden ved disse ved en depresjon.

Min glede, og også frustrasjon hvis jeg ikke mestrer, er fotografi. Det gir meg lys å jobbe med og farger å sette på tilværelsen. Jeg er takknemlig for å få drive med fotografi.

Jeg ber om full klaff med mine knips, men det blir ikke alltid blinkskudd. Det er en del av hverdagen med opp og nedturer, noe jeg aksepterer fordi jeg ser lyset av og til. Hva lyser opp i din hverdag?

3 kommentarer om “Lys i mørket

 1. Interessant erfaring, at særinteresser kan være noe å holde tak i gjennom depressive perioder. Så bra at du har fotograferingen, som gir deg (og andre) så mye.
  Min erfaring er nok, som du også nevner, at gleden over ting som ellers gir glede, i stor grad forsvinner. Men heldigvis har jeg musikk som lyser opp hverdag (og fest). Og som også har noe å by på når det butter imot. Men i slike perioder må jeg helt ned på det musikalske grunnfjellet og lytte til Bach og Mozart.

  Likt av 1 person

 2. Hei Helene.
  Det som lyser opp i min hverdag er at jeg har en hytte å reise til, kun 90 minutter hjemmefra. Der får jeg ro i sjela. Nå pusser vi opp og maler min datters rom. Blir så fint. Men mye jobb, når dørkarmer, lister, vinduer, vegger, seng og gulv skal tas. Men det er så gøy å gjøre det selv. Min datter fotograferer også. Hatt en periode hvor hun ikke fant gleden med det, men nå er gleden tilbake. Vi har stadig besøk av flaggspett og ekorn. Men de er vanskelige å fotografere. De hører oss når vi går ut, og forsvinner. Små gleder i livet. Jeg håper du fortsetter med fotokurset ditt, er alltid noe mer å lære, selv om det sikkert er litt vanskelig for deg, som du skiver noen ganger, med det sosiale.
  Med ønske om en så god helg som du kan ha, med mange gode motiver å fotografere. Jeg skal male sammen med min datter og kanskje hun får tatt noen bilder. ( ps soverommet mitt på hytta har en hel vegg med fotokunst som min datter har laget )

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s