Hverdag

Gråsoner

Jeg har skrevet en del om svart/hvitt-tenkning og fungering. Det er jo mye enten eller for meg. Men noen ganger, er det gråsoner også – der jeg kaver mellom rett og galt og bra og vondt. Det er når jeg ikke helt ser hva som er opp og hva som er ned, og alt blir en grå grøt. Ikke noen kriminell gråsone akkurat, men noe uvisst og omtåket.

Det er noe, som andre ikke forstår mens jeg kaver rundt i grøten eller går meg vill i skogen. De skjønner ikke problemet, ser ikke logikken når jeg legger sammen to og to, og får fem – en feil, en overtolking. Jeg kan bli helt syk av detaljene som jeg legger så veldig merke til og det blir vanskelig å sove når jeg kjenner at jeg kanskje har brutt en regel eller to.

En kommentar om “Gråsoner

  1. Noen filosofer har hevdet at det er ikke sikkert at man ikke har begått en feil når man har lagt samman to og to og fått fire, så det er nok håp for deg også. Men ting blir ofte enklere å forstå og analysere når det er mer konkrét, så hva er det snakk om her egentlig?

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s