bokanmeldse · Hverdag

Toppers

Jeg har lest, sett, reflektert og grublet med gjennom boka Slik blir du et bedre menneske av Tegnehanne (Kagge forlag 2020, lesereks.). Det er en samling oppturer og nedturer, hennes beste bidrag til Aftenpostens debattsider.

Jeg er beveget, og smiler slik at jeg får et hull i kinnet. Og det får meg til å tenke på hamsteren hennes. For Tegnehanne er en sånn person med et lite og vanlig liv, som skriver om det slik at det vanlige blir stort og viktig. Som å eie en hamster, med navnet Hams Majestet Hamsleif Hamsun.

Tegnehanne foreslår endringer i læreplanen og har forslag til barnebøker som burde finnes, og også helt nye superhelter. For meg er hun en superhelt og jeg blir starstruck bare av å ha «henne» i hendene.

Hun er full av selvironi og deler sine styrker og svakheter. Hun forteller at hun ikke er så god på interiør og oppussing, likevel blir hun litt opptatt av det, for så å kapitulere og ende opp med to strøk grunning og ikke noe over. Misunnelse er også et tema som tas opp, og hun innrømmer sin egen skam uten å pynte på at hun faktisk er misunnelig på andre serieskapere. Sånn ærlighet skaper rom for medfølelse. Hun tar også toppen av kransekaka, slik hun skriver om hvorfor hun ikke klarer å kalle seg/bli vegeterianer.

Denne boka gjør meg til et bedre menneske. Jeg forstår at det er viktigere ting enn utseende som noen andre bloggere gir inntrykk av at er viktig, og at natteravner er sånne folk vi bør ønske oss flere av, fordi de vil at andre skal ha det bra. Jeg har det bra når jeg leser, anbefales på det varmeste, terningkast 5.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s