bokanmeldse

Baklengs, fra begynnelsen

Jeg kjøpte en bok jeg falt fullstendig for. Jeg har vært nysgjerrig på den en stund, men da jeg begynte å lese, var det ingen vei tilbake. Denne måtte jeg få med meg øyeblikkelig! Boka jeg skriver om i dag, er Begynnelser av Carl Frode Tiller (Aschehoug, 2017).

Romanen er om miljøaktivist Terje, som ligger på sykehus etter å ha tatt livet av seg. Deretter følger vi han bakover i tid. Boka er altså motsatt i dramaturgien enn hva vi som regel er vant med.

Romanen avslører et vanskelig liv med såre og nære relasjoner. Vi blir kjent med Terje sammen med menneskene som har preget livet hans, den alkoholiserte moren, den opprørske søsteren. Faren som stakk av da han var liten.

Boka forteller om alle de små hendelsene som utgjør et liv. Jeg synes boka er fantastisk godt skrevet, med mye på beinet hele veien. Skjelettet som utgjør arv og miljø ligger solid i bunn, og personligheten som tolker og føler gir kjøtt på beinet.

Jeg strør ikke rundt meg med seksere, men denne boka syns jeg fortjener terningkast seks. God fornøyelse, med en gripende start på kanskje lesehøsten.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s