foto · Hverdag

Old school

Teknologien går fremover og vi lever på andre måter enn før. Kameraene har i hovedsak blitt digitale. Det er bare å knipse, uten å tenke på dyr fremkalling. Jeg fremkaller sjelden nå for tiden, men lager av og til fotobøker – det nye albumet – og har noen bilder på veggene. Fotoklubben skal ha utstilling i slutten av september, og jeg har bestilt fremkalling på metallplate. Jeg hentet bildene mine i går og i dag, og er klar.

Men tilbake til old school,
alt som er gammelt er ikke dårlig. Mye er faktisk veldig bra og viktig å ta med seg inn i nyvinningene. Jeg lærer veldig mye av mennesker som har levd lenger enn meg. Det er en klokskap som ikke kan erstattes av google eller wikipedia.

I morgen skal jeg
på fotoklubb ala sopptur, og andres kunnskap skal forenes med ferdighetene mine på kameraet. Riktignok kan man lære om sopp i bøker og på nett, men de som har erfaring fra felten vet ofte litt ekstra. Det blir spennende å høre historier, og ikke minst å se hva vi får festet til minnebrikken. Jeg har ikke helt bestemt meg for hvilket objektiv jeg skal gå for, men jeg skal gå.

Jeg har ei tante
. På 90. Hun har levd under krigen. Hun har bare NRK og ingen Internett. Hun lever likevel et godt liv på sine gamle dager. Kameraet på bildet under, var hennes og min fars far sitt. Vi snakker ofte i telefonen, tanta mi og jeg. Det er jeg som ringer, og jeg syns jeg kan høre smilet i den andre enden. Det smilet som har servert krumkaker og delfia-kaket og lekt «Mitt skip er lastet med» med meg og de andre i juleselskaper. Hun kan litt av hvert både på kjøkkenet og i det sosiale vertinne-livet og som husmor. Gamle ferdigheter er ikke glemt. Jeg er takknemlig for at vi kan leve i symbiose, unge, middelaldrende og gamle.

2 kommentarer om “Old school

  1. Hi Helene, you remind me of the first camera I was given to use when I was. a child. It is as t exactly like the camera in your picture but I can see similarities. It was called a box camera. My parents realised it was probably valuable and they’d given it to a child! So they took it away! I love your blog

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s