bokanmeldse

Det ordner seg for snille jenter?

Jeg har lest Forventing av Anna Hope (2020 Strawberry Publishing, Armada forlag, lesereksemplar). Det er en roman om tre venninner som bor sammen i London, og livet slik det fortoner seg. Hva de drømmer om, og hva som faktisk skjer. Om å elske og om å miste. Det er om slik livet var da de levde sammen, og slik livet faktisk ble ti år senere når de bor hver for seg med sine respektive liv og menn, til og fra. Romanen rommer dette med vennskap, tålegrense i vennskap, å finne seg selv, å finne hverandre, og rollene man har som drømmende skuespiller, datter, mor, venninne og kjæreste.

Først og fremst er dette
en bok som virkelig lærer meg noe om livet. Jeg får en erfaring jeg ikke har tilegnet meg selv, med mine mangelfulle vennskap og ikke-eksisterende kjærlighetsforhold. Jeg kjenner at jeg vokser på denne romanen, og at det kjennes godt. Språket er lettlest og tonen er god, også når det er dystert for Hannah, Cate og Lissa. Det er håp, selv om noen en er glad i dør. Livet går på et vis videre, uten de man elsket. Og jeg tenker, kanskje er det slik, at det ordner seg for (mer eller mindre) snille jenter.

Jeg ble berørt
av denne boka, og fikk noen aha-opplevelser rundt dette med forhold. Da jeg leste, forstod jeg mer av hva mine venner i forhold opplever. Det fikk innhold og kontekst. Bak på omslaget står det: Den handler om den hårfine balansen mellom livet man forventet og sånn det ble.» Det kan jeg relatere til, som lever et helt annet liv enn jeg planla, og likevel ser jeg at det kan kjennes greit. Noe er fint for både Hannah, Lissa og Cate, selv om ikke alt gikk på skinner. Det går alltid et tog, tenker jeg, å komme på sporet med. Boka var mye mer enn forventet. Terningkast fem.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s