asperger syndrom · tilleggsvansker

På ei rund jord

Jeg og psykiateren har en forståelse av at jeg er litt kantete. Litt firkantet hjerne. Legger sammen det logiske. Jeg henger meg opp i detaljer og rutinebrudd skremmer og velter meg. Jeg innrømmer det, i håp om at samarbeidet skal kunne tilpasse meg litt. Selv om jeg ikke er akkurat rund i kantene, kan jeg leve et mer normalt liv hvis livet føles håndterbart og vennlig. Ja, rundt om du vil.

Noen myke, omriss
som legger seg omtenksomt rundt kantene mine. Så jeg ikke skjærer opp de jeg kommer borti. En slags fender, som om jeg var en båt. Da får jeg heller ikke riper, og beholder kanskje verdien min litt bedre. Skraper i lakken ser ikke så bra ut når man skal selge en bruktbil. Og kanskje er jeg en bruktbil som det helles bensin på. For at jeg skal holde ut litt til.

Da håper jeg,
at vi kan leve sammen. Og at jeg får lov å være litt firkantet selv om ikke dere er det. At rutinene følges og jeg har en forutsigbarhet som trygger og beskytter meg mot eventuelle meltdowns.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s