bokanmeldse · samfunn

Mot mange odds

Jeg har lest Min insta-story (Kagge forlag 2020, lesereksemplar) av Mads Hansen, den middelmådige tippeligaspilleren som plutselig ble vinner av spellemannsprisen for sin låt Sommerkroppen. Hvem ville tippet det? Satt pengene på det hos Oddsen? Kanskje ingen. Men så ble det likevel sånn. Her er hans historie.

Jeg var forberedt på å mislike denne boka. Hva hadde en slags sosiale-medier-person å tilføre meg? En hel del, viste det seg. Ikke bare er han den mobberen en del har anklaget han for å være når han har hetset for eksempel Isabel Raad, han er også en viktig stemme i samfunnsdebatten. Han heier på god folkehelse og sunne kroppsidealer. Han går i bresjen. Han liker ikke at influencere photoshopper kroppen sin på bildene for å se tynnere ut, og påvirke unge mennesker som får det dårlig.

Han har videre samlet inn penger til gode formål på veddemål og posting på Insta. Han har stått støtt på sine meninger. Han har ikke utlevert privatlivet sitt. Han har sine premisser. Og står inne for både det gode og mindre gode han har prestert. Jeg fikk en respekt for han da jeg leste denne boka. Jeg fikk også lyst til å mene noe meningsfylt selv. Fordi, vi alle kan gjøre en forskjell. I kveld debuterer han som programleder i Farmen på TV2. Noe å få med seg, for oss som liker ærlighet, satire, humor og rett på sak.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s