Hverdag

Alder

Se å vokse opp, behave at your age. Sånt kan vi høre, når vi henger oss opp i «filleting». Men for meg, er små ting store. Samme hvordan man vender på dem. Derfor er også anoreksi stort, der man krymper og blir liten.

Jeg kjenner meg ikke
så godt igjen i andre på min alder, for de har ofte helt annerledes hverdag enn meg. En så mye fullere timeplan. Når jeg tenker på min dagsplan, blir jeg nesten litt flau når jeg ser hvor tettpakket de lever.

Jeg er ikke bare liten.
Jeg er «gammel» også, som om jeg er en gammel sjel. Jeg er konservativ og dedikert til mine egne vaner og rutiner. Jeg liker ikke så godt alt det moderne.

Alder er virkelig et tall,
og sier ikke så mye om hvem jeg er. Men mine 36, etterhvert 37, år forteller at jeg har opplevd litt, mer enn om jeg var 18 for eksempel. I hvert fall er det slik for mitt vedkommende.

Jeg tenker ofte på
hva som har vært mine beste år, og jeg tenker ofte at det er best slik det er nå. For da vet jeg i alle fall hva jeg har, som fremtid er foranderlig og fortid er preget av tolkning og hukommelse, er liksom her og nå bare det det er – her og nå. Og innimellom har jeg en riktig god dag, etter forholdene.

2 kommentarer om “Alder

  1. Du forfatter og ikke minst: publiserer, en tekst hver eneste dag! Det er ikke alle forfattere og skribenter som får til det, skal jeg si deg. Ikke alle journalister heller, for den saks skyld 🙂 Så du behøver slett ikke være flau over dagsplanen din!

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s