bokanmeldse

Feelgood

Jeg har lest Hekser og fuglekikkere av Magne Hovden (Cappelen Damm 2020, digitalt lesereksemplar). Det var en fornøyelse! Jeg skal fortelle litt om den og hvorfor jeg følte meg glad etter å ha lest boka.

Tor Hellebust er gift med Frida, men vet ikke om hun elsker han etter at hun var utro. Hun på sin side, mener at Tor bare trenger å oppleve sex fra en annen dame, og så vil alt bli bra mellom dem igjen. Hun har engasjert en samlivsterapeut, også, og satser med kostymer og annet for å lokke frem (den seksuelle) spenningen mellom dem. I hverdagen preges Tor også av å besøke sin demente mor på pleiehjem.

Tor er fuglekikker, og mens Frida
vil han skal treffe damer, får han påskudd til å dra på en tur med gutta i et nettforum for fuglekikkere. Han drar til Vardø for å kunne krysse av den svært sjeldne arten kuhegre på lista si over observerte fuglearter. Turen går til Vardø. Og det gjør den også for en annen gruppe mennesker, nemlig de som søker å finne energier. Hekser, om du vil.

Shamanen er upålitelig,
og har satt i gang det hele på kynisk vis for å tjene penger. Ragna Emanuelsen, gift med fotballtreneren Rune som hun har ofret alt for etter at hun ble gravid i ung alder, har nå følt at hun har varme hender og vil gjøre det til sitt yrke. Hun blir skuffet over at sjamanen ikke er ekte saker, men braker sammen med Tor og de andre fuglekikkerne med full energi likevel. De to gruppene vil begge være på samme område og det oppstår konflikt, siden begge gruppene tar lidenskapene sine på alvor.

Dette er full underholdning,
som du kanskje har skjønt. Det er en litt dristig roman, som spøker med alt fra sex til psykiatri. Jeg koste meg og humret litt mens jeg leste. Det er et spennende persongalleri og jeg ble kjent med flere av karakterene. Det er sprudlende språk og den er lettlest. Jeg ble glad av de fargerike personene og det de klarte å finne frem til hos hverandre.

Jeg vil gi boka en sterk firer. Grunnen til at den ikke når helt til topps hos meg, er bare at jeg liker det litt mindre forutsigbart i handlingsforløpet, litt dypere på en måte. Men det er en fornøyelse å lese denne boka og jeg koste meg. Det håper jeg du vil gjøre også.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s