Hverdag

Oktoberresymé

Det har vært en måned preget av både sykdom og styrke. Jeg har vært på sykehuset noen av dagene, men jeg har også vært i mine vante omgivelser og det mesteparten av tiden. Det har vært stunder med foto og forsøk på å leve et godt liv. Finne blinkskudd, være en modell. Fra by til detaljer til mennesker.

Jeg har vært sammen med
mennesker som gir meg noe, både familien min og folk i fotoklubben. Dessverre ble koronasituasjonen slik nå at fotoklubbmøtene våre ikke kan holdes, men vi får holde ut til bedre tider. Jeg søker meg videre mot det som er godt, som nå står litt på vent, men griper også til nuet. Som en fotograf utnytter øyeblikket.

Så var det input i form av tv, strømming og lesing. Jeg har fulgt med på Farmen, Sommerhytta, Stjernekamp og Skal vi danse. Jeg har sett Love on the spectrum, en dokumentarserie om dating for mennesker med autisme og asperger og filmen Carrie Pilby (ligger på Netflix). Carrie leser 17 bøker på en uke og psykologen hennes prøver å få henne ut gjennom en liste med mål. Jeg så også The last shaman, en dokumentarfilm (ligger på Netflix) om en klinisk deprimert person gir seg selv tillatelse til å ta livet sitt hvis det ikke blir bedre innen fristen han har satt seg, og reiser til shamaner for å bli bedre. Jeg så også I am Maris (Netflix), en dokumentar om en ung kvinne som hadde anoreksi og fant seg en friskere tilværelse gjennom yoga.

Her kommer oversikt over de tolv bøkene jeg leste:

 • Ulvesommer av Hans Rosenfeldt, en krim fra forfatteren bak tv-serien Broen. Kriminelt godt skrevet.
 • Kinderwhore av Maria Kjos Fonn, en roman om å vokse opp med en mor som sliter med rus og stadig finner nye fedre, om kampen videre, fra å bli misbrukt til å anmelde forholdet. Sykt vondt og tankevekkende. 
 • Søvnens lekkasje av Beate Grimsrud, en kreativ skildring om søvn og forfatterskap, drøm og virkelighet 
 • Heroin chic av Maria Kjos Fonn, en roman om å bli rusmisbruker, å miste fotfestet og ramle utfor uten noen spesiell årsak
 • Solvokteren av Maja Lunde og Lisa Aisato, en (barne)bok i serien om de fire årstidene, nydelig gjennomillustrert 
 • Hjemmekamp av Trygve Skaug, en diktsamling av en folkekjær poet og artist. 
 • Yt etter evne, få etter behov av Olaug Nilssen, en roman om autisme, utviklingshemming og å være familie. 
 • Speilmannen av Keppler, en spennende kriminalroman med mye psykiatri
 • Tvillingenes dagbok, av Agota Kristof, første bok i trilogien om to tvillinggutter
 • Beviset av Agota Kristof, bok to i trilogien
 • Den tredje løgnen av Agota Kristof, siste bok i dette mesterverket
 • Hekser og fuglekikkere av Magne Hovden 

Ønsker dere lesere en god november. Jeg har begynt måneden med Jon Fosse (Eg er ein annan), høyverdig litteratur. Jeg har også skrevet noen dikt, for jeg liker å skape. Og når man skaper og deler, kan det oppstå noe spesielt. Som et vennskap.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s