Hverdag

Fysisk aktivitet

Sånn så det ut utenfor Oslo for noen uker siden. Det var fysisk aktivitet utendørs. Og jeg tenkte, så fint vi har det i byene og naturen vår.

Selv har jeg begrenset fysisk aktivitet, men går korte turer to ganger om dagen når jeg er hjemme. Det er fint å komme seg ut, våkne i den friske luften og begynne dagen. Den første turen min er klokken tolv, den andre 15.30.

Mange knytter fysisk aktivitet til psykisk velvære, fordi det er godt for de fleste å få bevege seg. En del psykiatriske pasienter får medisiner de går opp i vekt av, eller som gjør en ekstra sulten, og da er det kanskje ekstra viktig å få komme seg ut. Isolasjon er også skummelt om man har det vanskelig, så å ha en turvenn eller treningskompis kan være veldig bra. Selv syns jeg det er lettere å snakke når vi går tur enn hvis vi sitter inne. Jeg med personalet mitt.

Men det kan også gå over styr med den aktiviteten når man har en anoreksi. Man vil ofte bare gå og gå. Da må noen sette ned foten, mens jeg sparker av motvilje og rastløshet. det gjelder å være obs og finne den gyldne middelvei.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s