bokanmeldse

Jeg vil også våkne

Jeg har lest Jeg vil våkne til verden av debutant Karoline Brændjord (Kolon forlag 2020, lesereksemplar). Det er en diktsamling med selvmord som tematikk. Og selv om det er dystert, er det en bok som tar oss med storm. En oppvekker i natten.

Stormen består av å gripe etter den døde, etter verden og etter en «forsonende forståelse av barndommen og døden.» Diktene stiller spørsmålstegn ved hvordan man skal godta å være forlatt, erkjenne det som ikke kan erkjennes og hva gjør vi i naturen når naturen ikke kan forstå oss? Jeg håper vi har en funksjon. Og at det å være seg selv, også alene, er godt nok. Og med denne boka skriver forfatteren seg inn til meg på en måte som har verdi.

Diktene er nære og bærer på en tillit til verden samtidig. Som om andre mennesker, og natur og fantasi, kan få bety noe når den man stod nærmest har gått sin vei. Dette er en liten diktsamling som rommer det mellommenneskelige, samtidig som den trer ut av relasjonene og peker på noe større, for så å vende inn igjen. Jeg ble inspirert til å holde ut, samt lese og skrive enda mer, av denne lille boken. Jeg vil våkne og være belest. Femmer på terningen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s