asperger syndrom · samfunn · sosialt

Fellesskap (dyreglad versjon)

Mange med Asperger syndrom fungerer godt med dyr. Men også mennesker som er glad i dyr, syns jeg det kan virke som jeg lettere samspiller godt med. Ikke at jeg er en hund å gå tur med, men likevel er det noe med mennesker som liker dyr som betrygger meg, og det gleder meg å snakke om opplevelser med dyr.

Sykepleieren som hadde meg i går, er en slik dyreglad person. Hun har både hund og hest! Vi red oss på en måte gjennom dagen med å dele erfaring med dyr og vår lidenskap for dem (innimellom det andre vi snakket om). Som hun sa, det er ikke helt etisk riktig at jeg ikke skal få ha dyr fordi jeg trenger personal. Det er mitt hjem, sa hun. Og selv om det ikke forandrer noe at hun sa det, var det godt å ha en stemme i ryggen, en empati, en medfølelse. Jeg trenger også det.

En kommentar om “Fellesskap (dyreglad versjon)

  1. Min datter har også personal, men eier sin egen leilighet. Hun har katten sin hos seg, og jeg tror ikke hun ville ha flyttet hvis hun ikke fikk ha ham med seg. Vi passer også hest 2 ganger pr uke. de fineste dagene i uka. Jeg håper at du en gang også kan ha en hund eller annet dyr hos deg.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s