samfunn

Fortjenestemedalje

Jeg har levd et langt liv i psykiatrien som pasient, med underliggende Asperger syndrom og psykiske problemer. I natt lå jeg og tenkte på de vonde opplevelsene, at de på en måte er fortjenestemedaljer. At jeg har oppnådd noe på min vei, som jeg kan referere til når jeg nå lever videre. Fortsatt pasient, men også et menneske med store livserfaringer. Om enn litt andre enn de bragder «folk flest» har utrettet og er stolte av. Som å mestre en jobb, fullføre en utdanning eller stifte familie.

Mine fortjenestemedaljer, er helt annerledes. Jeg er likevel stolt av den jeg har vært og blitt. Jeg er et sånt menneske personer som arbeider i psykiatrien sier er mentalt sterk, og helt spesiell og har en spesiell historie. Jeg håper både de og jeg kan bruke den (og meg) til noe.

Reklame

En kommentar om “Fortjenestemedalje

 1. Hei,

  Jeg har følt det sånn selv. Jeg har etter-spurt en eller annen «medalje» fra Norge til en Irakisk Norsk Asperger slik at jeg har noe Fysisk å refere til.

  Når jeg (også) sier at jeg kan brukes til noe mener jeg ikke at jeg er under dem i ånd, selvom jeg er under dem Fysisk på Magen som gutte Asperger. Fordi ånden min er/var potensielt veldig høyt oppe som en ørn, så de brykte mitt «vann» til å slukke tørsten sin som de fikk av meg 🙂 selvom jeg visste de var ute etter å degradere meg – som Imam Hussein og hans kompanjonger

  Min ånd er et uttrykk for «sterk sjel» gitt av Gud som de metodisk bekjemper. Og det er riktig å være Extrovert Følende og Sterk i gruppe-vi, og det også riktig å Introvert Følende med jeg-vi, et Kongelig vi og modig 🙂

  Modig som Mulan i Christina Aguilera sangen her:

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s