bokanmeldse

Fortryllende førjulslesing

Jeg har lest kalenderboken Tippoldefar Jakobs julekort av Olla Rypdal og Tarjei Rypdal Eide (Olla Forlag 2020, lesereksemplar fra forlaget), et eventyr med julekort som den rød – og magiske – tråden. Eventyret inneholder både nisser og troll, og både mysterier og magi.

Søskenbarna Sivert og Jenny reiser på hytta på fjellet med foreldrene sine for å feire julen sammen. Den første kvelden, oppdager de to et skjult skap i veggen. I skapet er det julekort etter tippoldefaren Jakob.

De to barna opplever en jul de aldri har opplevd maken til. Foreldrene blir også overrasket. Det er herlig å se hvor mye godhet som kommer når man er god mot hverandre: Mennesker, nisser og dyr – såvel som troll.

Boka er i 24 korte kapitler, tilsammen ca. 120 sider med tekst og avbildede julekort, på nynorsk. Jeg håper mange vil innlede julefeiringen med en slik liten hyggestund hver dag frem mot jul. God advent!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s