bokanmeldse

Den gode (jule)tonen

Jeg har lest Lindell & Ragde Juleengler – vårt fineste julehefte – de morsomste og vakreste fortellingene (Strawberry Publishing 2020, lesereksemplar fra forlaget). Det er et vidunderlig julehefte, flydd inn til oss i dette rare året. Det er et sammensurium av oppskrifter på marsipan til noveller, krimfortelling og personlige historier.

Jeg smilte av fortellingen om Lindells katt og følte meg varm om hjertet av Ragde-nissen på St. Olavs hospital. Det er alvorlige temaer som for eksempel hjerneslag, likevel er det fortalt på en måte som gjør at jeg ikke blir trist men heller ydmyk av å få lov til å få vite. Det er ærlig, personlig og finurlig skrevet.

Som et deilig, løssluppent
krydder er det sitater fra barnemunn og fra noen godt voksne damer. Dette er det eneste juleheftet jeg har lest hittil i år, og det klarte å få frem julestemningen i meg på en god måte. Det viser meg at ikke alt er lett i julen heller, at det er alvorlige tilstander også i juletiden. Og jeg tror at nettopp det gjør juletiden verdifull. Vi må ta vare på hverandre, og våge å dele det vi har – både på hjertet og i nissesekken.

Unni Lindell og Anne B. Ragde
byr på både sitt forfatterskap og seg selv. De gir tekster hver for seg og tekster de to har skrevet sammen. Det er også en veldig artig ønskeliste med et mannskor og et lastebillass Fjordland ferdigretter. De to tar ikke seg selv høytidelig selv om de er blant Norges mestselgende forfattere. Respekt til dem, og riktig god førjulstid.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s