bokanmeldse

Jula for alle, også de kalde

Jeg har tatt for meg juleboken Snømannens jul av Sondre Lerche, illustrert av Victoria Sandøy (Cappelen Damm 2020, lesereksemplar fra forlaget). Det er en bildebok om hvordan det er å være ute hele tiden – og lengte inn til julefeiring.

Det skurret litt i meg da jeg så snømannen komme inn til gjestfrihet, for jeg er jo redd han skal smelte og svinne hen. Men bokas andre aspekt, det at alle fortjener å bli inkludert, setter jeg pris på. I likhet med Piken med svovelstikkene av H.C Andersen, handler Snømannens jul om utenforskap og et ønske om å bli tatt inn i varmen.

Det er en søt liten barnebok, som går noe på rim. Det er korte setninger og lite tekst på hver side – sammen med store, fine tegninger. Den passer ulike aldre, der de minste har glede av artige setninger og bilder mens de største kanskje fanger opp budskapet i tillegg.

Dette er artist Sondre Lerche sin første barnebok. En del av overskuddet fra boksalget, går til Amnesty.

Reklame

En kommentar om “Jula for alle, også de kalde

 1. – Over (Meg nå)
  – Mellom (Loven)
  – Under (Meg Nå)

  Hvorfor skal jeg bryter jeg ikke Loven Down? Bruker du feil «ord»? Fordi fysisk kalde slipper ikke unna. FYSISK. Allah sa; Ingen urettferdige går inn. Angrer du genuint etter et liv med synder som en Ingen, snur Allah opp ned på din synder.

  Kristendommen og Koranen: Når du banker på åpnes det.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s