asperger syndrom · sosialt

Giverglede som kommunikasjonsform

Med en tilstand på autismespekteret, kan kommunikasjon være en utfordring. Det sosiale samspillet, utspiller seg ofte litt annerledes. Jeg tolker direkte og henger meg opp i detaljer. Jeg uttrykker meg bedre skriftlig enn muntlig. Men for å si det jeg føler, tar jeg i bruk mange hjelpemidler/uttrykksmåter. Som det å gi en gave med mening.

Gavemildhet kan være en måte å fortelle at man er glad i noen på. Man kan vise omsorg, gjennom det man gir. Gaven kan gi gode øyeblikk og gleder eller kanskje gjøre hverdagen lettere. Jeg tar også gavene symbolisere ting, slik at de forteller noe mer enn bare å være en presang – ofte.

Gavene skal passe til personene som får dem. Jeg legger mye arbeid i hver presang. Jeg er en nisse, og det er fare for at jeg dukker opp ikke bare nå til jul. Jeg ånder litt for gavene. De tar meg fortelle. De tar meg glede andre mennesker. Å glede andre, betyr noe for meg. Det å kunne gi tilbake, som takk for at mennesker er i livet mitt. De trenger ikke å ha gitt meg en presang for at jeg skal føle for å gi tilbake, nei, det er det at de har vært der for meg som mennesker – og at jeg setter pris på dem.

Fare for at nisse (i meg) dukker opp 🙂
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s