bokanmeldse

Med et grøss

Jeg har lest De andre av C.J Tudor (Cappelen Damm 2021, digitalt leseeksemplar fra forlaget. Forfatteren er kjent fra «pageturneren» Krittmannen, og skaper igjen spenning fra side til side.

Boken begynner med Gabe som kjører forsinket hjemover, blir liggende bak en rusten gammel bil med klistremerker i bakruta. Så oppdager han et lite ansikt i vinduet. Munnen mimer ordet pappa. Det er hans fem år gamle datter, Izzy. Når han kommer hjem, er kone og datteren tilsynelatende drept.

Tre år senere kjører han dag og natt opp og ned motorveien på leting etter bilen som dro med den lille jenta hans. Han nekter å gi slipp på håpet om om å finne henne selv om alle andre mener hun er død.

Fran og datteren Alice, tilbakelegger også noen kilometer på motorveien. Men de er på flukt!

Historiene vever seg i hverandre og flettes sammen. Et mørkt nettverk, De andre, som tilbyr tjenester om å straffe de som har gjort noen de selv har vært glad i vondt, har satt dem alle i fare.

Underlige elementer som søvnanfall og mystisk oppvåkning med steiner og skjell, gjør at jeg blir nysgjerrig, men også litt frustrert mens jeg leser, jeg synes boka ville vært minst like sterk uten overnaturlige elementer. Med det sagt er det en velskrevet og spennende bok, der handlingens kraft fra De andre ser ut til å fortsette videre, og bli enda flere vanskelige drap og berørte skjebner.

Med et pirrende grøss lukker jeg krimmen som får en firer av meg. Det er nok det overnaturlige planet som gjør at den ikke får full pott av meg, men den anbefales likevel å lese. Den er en intrikat krimgåte.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s