foto · Hverdag

Pattern of mine

Jeg har noen diagnoser. Og jeg har et system. De to tingene henger nok litt sammen. Behovet for rutiner og kontroll. Bare anoreksien i seg selv, handler jo for kjempemange mennesker om kontroll. Som paradoksalt nok handler om å ikke ha kontroll, når man blir syk av det. Men i system, er det mønster. Og i mønster ser jeg kunst og for meg gir dette meg livsglede – og dermed verdi.

Den tyske filosofen Arthur Schopenhauer (1788-1860) sa noe om kunsten som problemløser:

«Ikke bare filosofien, men også de ulike kunstarter arbeider egentlig med å læse tilværelsens problem.»

Arthur Schopenhauer

Det oppmuntrer meg, mens jeg sitter her med fotografiene mine. Jeg har tenkt litt på fotografi-ideer i dag. Jeg er på en fotoside der man kan delta i challenges og konkurranser, og der er det masse inspirasjon å hente fra hverandre. Og jeg elsker at det virker som det er en del kunstnersjeler! Altså kreative fotografer med estetisk sans, på en måte. Jeg er ny på dette nettstedet, men har allerede blitt inspirert og prøver å sette av litt tid hver dag til å se på i alle fall noen av bildene som blir lagt ut. Noen ganger blir det bare noen få, men de få kan få betydning. For følelseslivet og skaperlysten.

Når jeg er i mine vante rytmer, som jeg av diverse årsaker følger – både av egne behov og for at jeg bor med bemanning og må forholde meg til ting som for eksempel vaktskifter og ikke bare kan gå ut når jeg selv ønsker osv – så ser jeg muligheter. Jeg blir kreativ av begrensningene. Jeg har ikke like mange «motiver» som mange andre, for eksempel har jeg verken dyr eller mennesker jeg kan bruke som modeller i hverdagen min. Noen ganger bruker jeg meg selv, andre ganger bruker jeg macroobjekitvene og finner små ting jeg gjør store. Og sånn blir det lille livet mitt stort.

«Kunst vasker hverdagens støv bort fra sjelen.»

Pablo Picasso
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s