Hverdag

Til himmels

Jeg er en grubler. Selv om jeg også er impulsiv, graver jeg i de samme tankene om og om igjen. Jeg er ambivalent og sliter med valgets kval. Jeg suger, mens jeg tenker, til meg alt jeg måtte komme over. Jeg tenker en del på dette med religion og tro og sånn. Og i en bok jeg leser (Shuggie Bain), stod det: Det er ikke kroppen som drar til Gud. Det er sjela.

De ordene, leste jeg mens jeg satt på venteværelset hos fastlegen min mandag. Jeg ble så utrolig lettet! Lettet for at Gud kule få slippe å forholde seg til kroppen min. Den ekle, syke, tvangspregede kroppen min. Selv om noen synes jeg er vakker, kjenner jeg meg jo ikke helt vakker akkurat. Og at både jeg og Gud skulle få fri fra kroppen, kjentes veldig befriende.

Legen kom ut av døra og hentet meg inn. Det ble min tur, og vi forholdt oss til kroppen jeg er usikker på hva jeg skal gjøre med. Men så snakket vi også, og da følte jeg at det er meg han snakker med (sjelen kanskje) og ikke bare kroppen min. Selv om han har det somatiske ansvaret når det gjelder behandlingen min. Da jeg gikk derfra, kjente jeg meg også ivaretatt siden han brydde seg om søvnen min, at jeg skal få hvilt om natten, og lettet fordi jeg var godtatt.

Jeg fløy ut i våren. Den er her nå. Det var 9 grader den dagen. Ni grader og sol fra Guds himmel. Og slik så det ut fra hagedøra mi da solen senere gikk ned:

Reklame

2 kommentarer om “Til himmels

  1. så fint at du følte deg ivaretatt av fastlegen. Jeg er også heldig med min. Min datter går til samme lege. Og jeg tenker på det hver gang jeg er hos ham. Han har fulgt min datter fra hun lå i magen min. Det er noen år siden. Hun er voksen nå. Godt med det kjente.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s