foto · Hverdag

Ros(e)

Jeg lovet deg aldri en rosenhave, er en kjent eldre roman. Jeg har kjøpt den brukt på Bookis, siden jeg ikke visste om den da den var i salg i de vanlige bokhandlene. Jeg har ikke hatt tid til å lese den enda, da en del bøker jeg omtaler/anmelder forøvrig noen ganger kommer foran i køen. Men det er jo deilig å ha mange bøker å glede seg til!

Handlingen i romanen, er fra et psykiatrisk sykehus. Og jeg tenker ofte på den tematikken, når jeg ser roser. Da tittelen er så kjent, verden rundt vil jeg nesten påstå. Jeg tenker på hvordan det er å være låst inne. At ingenting er rosenrødt. Og at det kanskje ikke blir det noen gang. At det heller ikke er slik livet er, men at det kan være fint likevel.

På mandag, etter å ha vært
hos fastlegen og blitt sydd i hop, satte jeg med ned med en bitteliten, vissen rose. Jeg tok mange bilder av den med kameraet mitt, og noen av dem ble ganske vakre – særlig noen med vanndråper på som jeg kommer til å poste en annen dag. Det er så deilig å være litt kreativ med blomster, natur, macro og vann. Ja, da er jeg i mitt rette element. Jeg trives der, også når jeg er trist. Melankoli gir ofte vakre uttrykk – og om jeg tenker på dikt, musikk og kunst jeg liker fra «profesjonelle» kunstnere/artister er det ofte en slik undertone der.

Et av bildene uten vann
, deler jeg til dette innlegget, ja rett under her. Det er med kronbladene spredt utover – fordi jeg vil ære vennene og familien min. De som strekker ut bladene, jeg mener hendene, for å støtte og hjelpe meg. Da blir livet nesten en rosenhave, innimellom. Små stunder av lykke. Vi kan rose hverandre og vise omsorg. Med dette håper jeg de som kjenner meg, eller står nær andre de stiller opp for, tar rose(n) til seg, klapper seg på skuldra og smiler til seg selv i speilet. Godt jobba!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s