Hverdag

Lys og skygge, månedsoppsummering februar og mars

Jeg fikk meg ikke til å få publisert listen med tv/film og bøker fra februar, før vi var langt uti mars så da tenkte jeg jeg likegodt kunne dele begge listene på samme dag nå i starten av april. Så her kommer updates fra mars og april hva gjelder det «kulturelle».

Forøvrig var februar kald mens mars begynte å spire vår. Jeg har lest en del mindre enn jeg har som vane nå i mars, men har opplevd noen perler i det jeg har fått kommet meg gjennom. Det har altså vært både skygge og lys, både med hva jeg har evnet å få gjort og hvordan jeg har følt meg. Jeg har jo hatt veldig vanskelige tider tildels. Jeg har vært i ambulanse og på sykehuset. Jeg er hjemme nå, spill levende og lysende som en sol eller hestehov, mens det kjennes ut som mye står på spill og det er full kamp i hodet mitt. Hvem vinner?

Februar tv/film:

Jeg så på The english game (miniserie Netflix), Hver gang vi møtes (Tv2), The Voice (Tv2), Extremely loud and ecredible close, Hurr månge lingon finns det i världen? (Film, Netflix), Farmen kjendis Tv2), Petter uteligger idretten skaper sjanser (Tv2), The fundamentals of caring (Netflix, film), den tolvte mann (Netflix), Freedom writers (Netflix), Greys anatomy (Tv2), The Good doctor (TV2), Lindmo (Nrk)

Februar bøker:


Lyden av to hender av Sunniva Relling Berg, om å være pianist, reise fra en karriere og hva som ligger bak sceneteppet.

– Hi-Hi! Helsprø vitsetegninger av Bjørn F. Rørvik og Eivind Gulliksen, en slags Larsons gale verden/Absurdgalleriet for barn.

Stjernekast, Jannicke Langford, korte tekster i poetisk form, rommer store ord om små følelser og de grunnleggende vanskelighetene i livet får vakker og presis uttrykksform

=Tankene lager ingen lyder av Constance Ørbeck-Nilssen og Ana Ventura

Drøm om de levende av Gaute Heivoll, en oppvekstroman fra en liten bygd som rommer en hel verden

Onkel Arne og månen av Aina Villanger, en lyrisk fortelling basert på den døde onkelens notater og drømmedagbok.

– Bjørneklem av James Gould-Bourn, en feelgood-roman om en far og en sønn som finner sammen


– Uro av Finn Skårderud, en bok i psykologi på ca.450 sider jeg ble klokere av


– Eg et før eg kjem
av Kari Anne Bye, en spennende diktsamling om kjærlighet, ensomhet, lengsel og valg(frihet).


– Om mat
av Dag Solstad, en kort bok med utdrag fra han romaner der alle utdragene handler om mat

– Brev til psykologen av Peder Kjøs og Tirill Brenden Sæther, en brevbok (epostutveksling) mellom psykolog og klient etter at terapien er avsluttet


– Om vennskap av Per Petterson, en kort bok med utdrag fra hans forfatterskap som handler om venner


– Om moderskap
av Tove Nilsen


– Lest halvveis: Shuggie Bain av Douglas Stuart, en roman om en gutt i Glasgow med en alkoholisert mor

Mars på tv:

Jeg så blant annet: Fog in August (Netflix), A dog’s way Home og A dog’s journey (netflix) (den ene så jeg før men husker ikke når og ser den ikke i oversikten min), Kompani Luritzen (tv2), dokumentarer på nrkTV om autisme: Min autistiske son og Ervin, brennpunktdokumentar fra 2001 om anoreksi (NrkTV), Good doctor (tv2), Greys anatomy (tv2), dokumentar om Agatha Christie (NrkTV), Tid or hjem og tid for hage (tv2).


Bøker mars:

Ble ferdig med Shuggie Bain av Douglas Stuart, oppvekstromanen fra Glasgow

Sterk/Svak av Finn Skårderud, håndbok om spiseforstyrrelser

– du er nok av Victoria Dalsberget, en diktsamling som gjorde inntrykk og gav meg selvtillit

– Opprykk av Trygve Skaug, enda en diktbok rett inn på topplista. Og det fortjener den!


– Gutten i tempelet av Kristin Bortolotti, en spesiell barnebok som skrev og tegnet seg rett inn i hjertet mitt. En bok om Jesus, og om å være annerledes.

– En tilfeldig nordmann av Lars Saabye Christensen, en samtidssatire som fikk meg i godt humør samtidig som vemod og alvor kom til overflaten. Flott!

Hvem rumpet brunosten? av Erlend Loe og illustratør Kim Hiorthøy, en skikkelig gøyal krim for barn. En bildebok som passet perfekt nå i påsken!


– dette snakker man bare med kaniner om av Anna Höglund, en bok om å være høysensitiv, annerledes og utenfor – og et ønske om å høre til. Bildebok for ungdom og voksne. Jeg kjente meg mindre alene da jeg leste boka.


– Påbegynt (kommet langt), Viktoriahavn av T.H. Håvardsen, iskaldt og blodig og nok nummer to i triologien, spennende og gjennomført.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s