foto · Hverdag

Å (h)vite

Lørdag var jeg i uvisse, liksom famlet litt rundt. Jeg beveget meg mellom fotomotiver og rutiner. Jeg var ikke fri som på fredagen da vi hadde litt mer ubegrenset tid. Lørdag er den faste og tilmålte tiden min. Jeg kjente på utilstrekkelighet og fangenskap. Er jeg god nok? Er jeg verdig denne kjøreturen ut hit? Jeg omfavnet noen hvite blomster (hvitveis så klart, de er så fine på denne tiden), mens jeg strevde med å vite min egen plass. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Psykiateren min sier jeg har en lang vei å gå med å regulere følelser. Jeg bryr meg litt for mye om hva folk måtte mene, og baserer selvverdet mitt på andres målestokk. Og det er visst ganske sårbart. Jeg er sårbar. Jeg vet han har et poeng, og jeg prøver å lytte litt til å like dette kunstverket av en person som jeg er, med alle mine streker og finurligheter. Men det er ikke så lett, selv om jeg fysisk er en lettvekter! Ironisk, ikke sant, at jeg har så tunge tanker? I dag snakket han og jeg litt sammen, det er en del av hverdagen min siden jeg har samtale med han hver uke. Hverdagen min er også å pusle med bildene mine, gå korte turer, følge en kostplan og observere naturen og ting omkring meg. Som «hvite veis» 😉 (Innlegget fortsetter under bildet.)

Men selv om jeg verken er trygg i meg selv, vet opp eller ned eller er frisk i hodet eller kropp, er jeg ikke håpløs. Jeg har noen kvaliteter og ressurser. For eksempel, er jeg utholdende. Det gjør at jeg har holdt på med fotografi-hobbyen i veldig mange år. Evnen til å fokusere på noe jeg liker, gjør også at jeg lærer litt hvert år. Jeg får mer erfaring. Jeg har også utvidet min sosiale horisont, og på arenaer som fotoklubben har jeg funnet noe legen mener er genialt. Ja, han sa det i går på timen – at det er genialt jeg har funnet fotoklubben siden jeg er dedikert. Det gjorde meg glad, som om han anerkjente noe jeg bryr meg om.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s