Hverdag · tilleggsvansker

De hvite skyggene

Jeg våknet. Det er andre mai. Hun sa det var mat, den hvite skyggen, en sykehusansatt. Hun ristet meg litt i skulderen, er du våken?

Jeg åpnet mitt trøtte ansikt med runde øyne og et forsiktig smil. Flagget skulle vært til topps i går, men det var jo ikke det. Men det var ikke på halv stang heller. Jeg lever jo!

Jeg stod opp, smilte litt mer, folk liker når folk smiler. Jeg vil at noen skal like meg. Kanskje prøver jeg å like meg selv. Jeg vet ikke. Kanskje har jeg bare gitt opp å forstå og bli forstått. Legen sier dialogen er vanskelig.

Mange heier på meg. Det betyr mye. De vil ikke slippe meg. Men jeg kjenner at jeg gir litt slipp. At jeg kanskje egentlig ikke har kreftene til det som betyr noe for meg. At jeg har lyst til å bare bli liggende og forkomme, trekke et siste åndedrag. Ikke engang foto, får meg til å smile ekte. Det blitsregner i hodet mitt.

Jeg strekker meg med ansiktet vekk fra vinduet, kjenner likevel sola. Som et bakspeil. Speilbildet smiler. Skyggene danser. De hvite englene passer på. Jeg vil sove, men holder blikket oppe. Ingen må se, det fortapte som lukker seg.

Jeg ser. Så langt jeg kan. Fram. Ikke for meg selv denne gangen, men kanskje for de som er glad i meg. Jeg vet ikke. Er det enda noen? Jeg må ta det i etapper, små timer, korte reiser i tid og rom.

Den hvite skyggen i stolen passer på at jeg greier meg, og rapporterer om min væremåte. Jeg er (kanskje) et romvesen. Vi er fremtiden, eller noe sånt.

Reklame

En kommentar om “De hvite skyggene

  1. Jeg skulle ønske jeg kunne si eller gjøre noe som hjalp deg. Du er viktig for meg, jeg leser hver blogg, ikke alltid hver dag, men jeg leser og tenker på deg.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s