foto

De gode bildene

Innlegget inneholder reklame: Foto.no

Bilder sier mer enn tusen ord, sies det. Derfor satte jeg meg med fotoblader i dag og drømte om å uttrykke meg på nye måter, og la meg bevege av andres budskap. Fotobladene må vel med sine store bilder, si mer enn det kun tekst kan si? (Innlegget fortsetter under bildet.)

Et stort utvalg av fotorelatert litteratur og inspirasjon, finner man i nettbutikken til Foto.no, under tilbehør og litteratur. Jeg har i dag tatt for meg av to utgaver av bladet Fotografi (nr. 1 og 2 2021) og et av Natur og foto (nr. 5 2020). Det er så deilig å se kreativitet satt i form. Det får meg til å ville bli nye format. Kanskje A3, en dag. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Jeg bladde opp. BIadene har høy kvalitet. Både i form og innhold. De er trykket på solid papir og er blader som man kan ta vare på. jeg får litt assosiasjoner til table books – sånne som kan ligge fremme. Til glede og inspirasjon. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Jeg smiler i den gleden, som om du var en fotograf som skulle ta bilde av meg akkurat nå. Og kanskje er du det, for mange av mine lesere er fotovenner – til glede og inspirasjon dere også. (Innlegget fortsetter under bildet.)

I Natur og Foto nummer 5 2020 så jeg et spennende, annerledes fuglefoto. Nå som jeg har kjøpt meg en 100-400 mm telezoom synes jeg det er gøy å få ideer til motiver i naturen. Det var også spennende makrobilder av småkryp. Jeg har lyst til å få noen sånne mektige innsektsbilder i løpet av sesongen. (Innlegget fortsetter under bildet.)


I Fotografi nummer 2 2021, ble jeg inspirert til foto inne med bilder fra fotostudenter som måtte ta bilder hjemme i kronatiden, altså karantenekunst. Jeg fikk lyst til å leke med små uttrykk, gjøre de store eller betydningsfulle for meg selv. Selv om foto er formidling, kan jeg også bruke det som min egen arena, litt som en dagbok, for mine følelser. Et sted der jeg har et privat rom, til å være meg. Jeg kjente på en nerve, i noe hvitt og vakkert. Kan verden være så ren og lys? (Innlegget fortsetter under bildet.)

Dagens tips, er å sette seg ned å bli inspirert, enten på nett eller i fysiske blader som jeg satt med, eventuelt kanskje besøke en utstilling der koronareglene er ivaretatt – for så å la det boble inni det selv, og kanskje går du helt inn i fotobobla. Oppleve de gode bildene, og skape seg gode øyeblikk. Et forslag i Oslo, er The NORDphotography Mentor Program Exhibit i Cyan studio fra 12-15 i dag, i morgen og søndag. Der er utstilling av seks prosjekter, med spennende temaer. Min venninne og inspirasjon Kjersti Holst er en av de seks fotografene. Jeg kan ikke dra på utstillingen selv, men skal høre artist talk i Zoom. Det er en god nummer to, synes jeg. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Ut av bobla igjen, kommer jeg og gleder meg til helgen. På lørdagene får jeg en liten biltur ut så jeg kan komme meg til et sted det er litt fint å ta bilder, kanskje se noe jeg ikke kommer tett på hjemmefra og sette ideer ut i livet, spontant og etter føle-seg-frem-metoden. Kunsten med foto er å se, og jeg vil se etter muligheter. Derfor har jeg kost meg godt med bladene også, sett fra ideer til resultater.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s