foto

Leve i rommet

Inneholder reklame: Kairos workshop

Velkommen til fotokunst i bokform, som blir mer enn bare et album. Rebecca Norris Webb er en 65 år gammel amerikansk fotograf. Opprinnelig er hun en poet og hennes åtte bøker kombinerer ofte tekst og bilder, jamfør wikipedia. Hun har også bidratt med et dikt i fotoboken jeg skal fortelle om i dag, av norske Tone Elin Solholm. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Min utgave av The Giant´s Living room er lesereksemplar fra Kairos Workshops, som er duoen Torkil Færø (lege & fotograf) og Tone Solholm (fotograf & grafisk designer). De holder online fotokurs, fysiske fotokurs og foredrag, gir ut bøker til hjelp til å utvikle seg som fotograf, og også som menneske, og tilbyr prosjekthjelp til de som ønsker å lage fotobok eller holde utstilling. Workshopsene holdes både i inn og utland, så bli med på reisen. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Jeg har tidligere skrevet om Kamerakuren her på bloggen, en fotobok som også kan fungere som selvhjelpsbok både ut av depresjon og andre helseutfordringer, og til å bli en dyktigere fotograf. I nettbutikken finnes både inspirerende arbeidsbøker og kunstbøker. Jeg går på safari i sinnet. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Boken jeg skriver om nå i dag, er en kunstbok. The Giant´s Living room består av fotografier hvor flertallet er tatt innendørs, og motivene er utrolig hverdagslige. De er enkle, likevel er de enormt uttrykksfulle. Svart-hvite fotografier fyller meg og rommet med følelser. Jeg får ideer og skaperlyst, både til å skrive og fotografere selv. Rebecca Norris Webb har en sterk penn, og med Solholms bilder når alt rett hjem, knuser meg nesten som glass. Halvfullt av kjærlighet. Jeg elsker, ler og skåler. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Uttrykkene er verken banale eller klisjefylte. De er originale. De er annerledes. De er likevel tatt ut fra et normalt hjem. Et slikt jeg kan skape meg her hjemme også, om jeg bare rydder meg litt plass, fjerner noen elementer som ville være i veien for «språket». Lekefigurer, lys, små sånne glimt som tilsammen utgjør en forskjell i fotografiet. Detaljer og atmosfære, stemmer i mørket. Det blir natt og det blir dag. Jeg løfter meg opp av sengen og ser i ut i rommet, fester øynene vekselsvis på en liten sebra på sengegavlen og foldene i lakenet. Brett meg ut.
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s