Hverdag

Snøhvit og epleblomsten

Reklame: 925 Catrine Linder

Det er ikke det at jeg er overfladisk, det at jeg liker smykker. Men de liksom lyser opp i tilværelsen min, og jeg synes at det som gir oss bitte litte granne EKSTRA glede i hverdagen, og menneskene som sørger for den, er verdt å feire og løfte frem. Mange er også opptatt av mote, og hvis man kjenner til noen smykkekunstnere, kan man gjøre antrekket enda mer fullkomment eller unikt. Innlegget fortsetter under bildene.

I min søken etter sølv med emalje, har jeg oppdaget skandinaviske smykker til den store gullmedaljen og deriblant smykkekunstner Catrine Linder. Hun er designer og produsent av Refined Equipment & Jewellery. Smykkene skal være bærekraftige, etiske og laget i Skandinavia. På 925catrinelinder kan du lese om henne og smykkene, samt finne nettbutikken med dertil tilhørende, røffe og glitrende smykkeskatter. Catrine skriver på sitt følgekort til smykkene sine:

Every piece has a story, that lives on with you. Enjoy.

Catrine Linder, Lofoten/Stockholm

Catrine bor og jobber i Norge og Sverige, og lager smykkene sine der. Hun elsker faktumet at ingen av brikkene hennes blir sendt fra den andre siden av verden før hun sender dem til oss. I dag utsmykker hun meg, med øredobber fra en serie hun kaller for dots. I tillegg har hun RockHard Collection inspirert av fjellklatring, en signatursamling blant det raffinerte utstyret. Det er samlingene Fishtail Surfer, Bike Me og ICE. De er inspirert av deler av utstyret, eller viktige detaljer om utstyret. Innlegget fortsetter under bildene.


The Dots Collection er hennes signatursmykke med glasslegemelarbeid som deler fargene i det arktiske nord hvor hun vokste opp. Jeg ser meg i speilet og de lyser opp, og gir meg både et elegant og spennende uttrykk. Mange sier at designen og arbeidet hennes puster utendørs med vibber fra den nordnorske naturen der hun vokste opp. De er i mange farger og i både sølv og sølv med forgylling, alt etter hva du måtte ønske. Hun har noe «in stock», og masse som man kan bestille seg som hun lager opp etter kundens valg. Innlegget fortsetter under bildene.

Disse er gullforgylte med «Snow white» emalje. Jeg fikk følelsen av å være en prinsesse, og tenkte på Snøhvit i eventyret om De syv dvergene, og jeg laget meg selv til en nostalgisk Disney-prinsesse. Jeg kombinerte med et eldre smykke med en blomst på (orkidé, av Aksel Holmsen) og tenkte at dette kanskje kunne være min versjon av eventyret. At etter det giftige eplet, kommer «prinsen» og en ny blomst. Bærer den frukter? Innlegget fortsetter under bildet.

Det håper jeg kunsten gjør. Og jeg har stor tro på det. Vi er mange som engasjerer oss i både ny og gammel smykkeindustri- og kunst i grupper på Facebook. Vi gjør hverandre klokere og vakrere, både inni og utenpå. Jeg har alltid syntes at å vite ting, kan være en stor rikdom, en ekte skatt. Jeg er gull i grønne skoger, lyser hvitt som snøen og er en glitrende diamant.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s