Hverdag

Optimist

Etter regn, kommer sol. Og selv om jeg syns det er en floskel, er jeg nok en slik optimist. Inni meg. Som alltid finner noe positivt, og tror på at mye kan ordne seg, også når det er mørkt lyser ideene og kreativiteten min opp.

Er det en litt tung dag, deler jeg den opp med ting jeg ser frem til, gjerne allerede samme dag. Det kan være enkelt, som pausen på jobb ti på ti, eller stund med boka mi på sen ettermiddag, kanskje besøk fra de jeg er glad i. Jeg kan bli glad.

Jeg har ikke oppskriften på det gode liv. Men jeg har oppskriften på å komme seg gjennom tunge tider og fortatt føle seg noenlunde tilfreds, også når man har det krevende.

Det krever, å gi seg selv tid og positive tilbakemeldinger. Oppsøke det som kan tilføre noe godt til en, også når jeg kanskje har lyst til å ligge under dyna. Men det kan nok også innebære, å skaffe seg nok hvile, når hode og/eller kropp har store påkjenninger.

På seg selv kjenner man også andre. Selv om vi ikke er like, er det lettere å forstå at andre kan ha for eksempel en dårlig da, om man har hatt det litt dårlig inni seg selv, kanskje uten at man har kunnet forklare hvorfor. Jeg krever aldri at noen skal forklare meg eller forsvare hvorfor noe er vanskelig for dem. Jeg vil bare, og nesten uansett, være en støttespiller.

Vi kan spille ballen til hverandre. Når man har det ålreit, kan man kanskje score mål. Andre ganger er det viktig å spille godtI forsvar eler være en keeperhelt som redder ball. Jeg mener ikke at livet er en enkel dans, men at vi må sjonglere og tilpasse oss, og jeg håper på ærlig spill. Jeg er ærlig når jeg sier: Jeg håper du har en best mulig dag, og at ikke livet kun kjennes som en hard kamp.

Fotballsesongen og solbrillesesongen utendørs i Norge, er nok litt på hell. Men man vet i livet likevel ikke når sol eller en real kamp dukker opp. Og jeg vil være klar, og smilet mitt er på lur.

Forberedt (alltid beredt?) på godt vær, strålende solskinn. Illustrasjonsfoto 2. september 2021.
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s