bokanmeldse

Raskt fengende

Jeg har lest Langsom ild av Pula Hawkins, til norsk av Egil Halmøy, Cappelen Damm 2021. Jeg fikk den som lesereksemplar fra forlaget.

Langsom ild, fenget meg lynkjapt. Jeg kjente meg raskt igjen i en av karakterene, Laura, en ustabil ungjente som jeg tolket til å ha skadet seg selv. Hun var tydelig vant til å måtte ringe legevakten, om seg selv.

I denne boka, er hun virkelig i trøbbel. Hun er under politiets søkelys, for å ha drept en ung mann i husbåten han lå til kai med. Mistenkt blir også Carla, den drepte guttens tante, og Miriam som bor i husbåten ved siden av hans. Alle de tre kvinnene er skadede personer, men hvem av de er skadet nok til å drepe?

Boka er spennende hele veien, og et interessant element er utdrag fra en kriminalroman skrevet av Carlas mann, på sider mellom denne romanens handling. De utfyller hverandre, så vel som de setter opp en konflikt, motsetning. Skyldig, uskyldig, de lærde kan strides, politifolk bli ledet feil.

Men politiets arbeid er ikke så mye oppe i boka. Vi blir heller godt kjent med karakterene som levde i nærheten av den drepte. Og det gir en spesiell innsikt. Boka har en dybde, og jeg legger på svøm side etter side. At en forfatters arbeid også er med, gjør dette ekstra interessant for meg, med temaet plagiat eller ikke som den kretser en del rundt. Copyright er ganske viktig i dagens samfunn, der mye gjøres digitalt og en del klipper og limer, som om teksten var deres egen.

Dette er altså en roman med flere sider. Forfatteren er kjent fra før med boken Piken på toget som også har blitt film. Den tittelen noterer jeg meg og kanskje sjekker jeg ut! Terningkast fem for den psykologiske thrilleren Langsom ild fra meg.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s