Hverdag

November har vært her og lagt igjen sludd… eller egentlig fin, lett snø og fine stunder!

November 2021 har vært ganske fin. Jeg har hatt flere gode opplevelser, og vært på både novemberlys i kirken, konsert med Sebastian Zalo på kulturhuset, diktopplesningen Bjørneboe 101 på biblioteket og julebord for jobben! Og, jeg har fått noen mål og planer for det nye året, året som vi begynner på om en måneds tid. Nå vil jeg kose meg i adventstiden, forberede meg og glede meg.

Jeg har sett litt forskjellig på tv. Maskorama, farmen, dette nye Norges nye Megahit, lego masters, Hva feiler det deg? Petter og Svein stikker… jeg så en fantastisk film om blant annet en dame med autisme, som heter Snow cake, som jeg fikk tak i på Finn etter å ha lest i SPISS sitt infomateriell der den stod som tips. Jeg så også Gritt, spillefilmen der en av hovedrolleinnehaverne har Downs syndrom. Jeg tror jeg i alle fall så den i november, hvis ikke var det forrige måned 😅

Jeg skriver og leser. Her kommer listen over bøkene jeg har fått lest i november. Jeg ser frem til å lese videre, nå i desember. Med litt julefri, får jeg kanskje også litt ekstra lesetid i slutten av måneden.

– Støvet, skyggen, hunden og jeg av Gro Dahle, en diktsamling som beveget meg. Hunmoristisk og innsiktsfull på samme tid. Om et annerledes liv som et annerledes menneske. Litt sånn som jeg føler meg. Fine betraktninger, unikt perspektiv, spennende ordbilder som forfatteren skriver slik at jeg virkelig ser dem.
Fiskehuset av Stein Torleif Bjella (roman)
Polarsirkelen av Liza Marklund
Ingenmannsland: nye nynorske noveller av Marit Kaldhol, Ingvild Holvik, Sigrid Merethe Hanssen, Vidar Kvalshaug, Solfrid Sivertsen, Hilde Myklebust, Rønnaug Kleiva, Lars Petter Sveen og Ingrid Senje. En flott novellesamling med spennende, unike stemmer fra vår tid.
– Og alle ting vert nye: nye nynorske noveller av Tore Kvæven, Susanne Skogstad, Erlend Kaasa, Rakel Solstad, Aina Basso, Annlaug Selstø, Oda Malmin, Inger Bråtveit og Anne Lise Frøkedal. Årets utgave av antologien, en sterk samling til.
– Rød selvbiografi av Anne Carsson, gjendiktet av Tone Hødnebø. Mer opplevelse enn forståelse, en spennende blanding av fantasi og litteraturkilder. Fortellingen forestiller og forener. En annerledes bok, gav meg ny lesererfaring og videre lyst til å både lese og skrive.
– Flukt av Carl Frode Tiller, kanskje den beste romanen jeg har lest i år? Skrevet på nynorsk, levende og engasjerende om forholdet mellom de som lever og de som ikke er med oss lenger. Jeg føler ikke den er overnaturlig, men den bryter med det vi vanligvis ser på som virkeligheten. Boka åpner opp, for det vi lukker øynene for – men som vi kanskje drømmer om at skulle vært mulig!
Kolbeinsøy av Bergsveinn Birgisson. Boka setter psykiatri på agendaen, gjennom diagnosen depresjon på en lattermild måte. En god bok, med alvorlig undertone og smil på lur, likevel. Godt balansert.
– Mitt Abruzzo Journal 29.01-18.07.2021 av Per Petterson. En slags dagbok fra en tid med pandemi, men vel så mye om bare tid/livet – her og nå. Nedpå, jordnær og fin. I tillegg, er jeg i gag (cirka halvveis) i Ken Follett sin nyeste roman, Aldri.

Lys på Kolbotn, etter konsertopplevelse 19. november 2021.
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s