Hverdag

Sorg OG glede

Noen ganger tenker jeg på om jeg har det bra. Om jeg er lykkelig. Eller om jeg hater livet. Eller meg selv da kanskje, og derfor synes det er vanskelig å leve.

Og svaret, er nok at jeg har det bra, i mitt liv, selv om jeg ofte er suicidal og sliter med det å være menneske. Jeg opplever så store gleder inni meg, når jeg driver med skrivingen for eksempel, og når noen av mine uttrykk blir forstått av verden rundt meg. Og når jeg mestrer for eksempel arbeidsdagene veldig godt.

Jeg er glad for at jeg lever. Og jeg tenker, det å kjenne sånn sorg, som jeg gjør en del, er en del av det å kjenne så intenst. Når jeg kan få oppleve gleder også, er det motstykket som bare bekrefter at jeg kjenner enormt mye og faktisk er til da, selv om jeg har skumle tanker og trenger at noen passer på meg, for at jeg skal klare å leve.

I dag, hadde hunden min fylt 17 år om hun hadde vært i live. Det å ha dyr, har gitt meg veldig mye i livet mitt, og en stund var det nok bare henne som jeg faktisk klarte å holde meg i live for. Så, takk til min firbente sykepleier, psykolog og sjelevenn. Gratulerer med dagen! Jeg er glad i deg/dag.

P.S. To viktige venninner fyller også år akkurat i dag, takk for at dere er vennene mine, og med meg på både nedturer og oppturer, støttespillere, chattesamtaleparnere om stort og smått. Jeg sender et stort smil (og noen gaver), hurra!

Refleksjon i et bokhandler-vindu. Oslo siste helg i mars, 2022.
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s