bokanmeldse

Jeg elsker deg tilbake

Jeg leste den siste dagen i forrige måned, ungdomsboka Hjertestopper volum 1. Jeg ville gjemme litt på to-eren, ikke «bruke opp» leseopplevelsen så fort. Nå har jeg kost meg med volum 2 (norsk utgave): Hjertestopper Volum 2 av Alice Oseman (Gyldendal 2022). Boka mi har jeg fått som lesereksemplar fra forlaget.

Bokserien er tegneserieromaner med skeiv tematikk. Vi møter guttene Charlie og Nick, falling in love. Men det er ikke bare enkelt. De har venner som ikke skjønner, eller kanskje godtar. Charlie har vært mobbet. Nick er særlig usikker på egne følelser, siden dette er litt nyere for han enn for Charlie – det å bli forelsket i en gutt. Denne bok nummer to i serien, handler mye om Nick og om å komme ut.

Guttene fremstår som veldig glad i hverandre. De er også kjempeusikre, og de er redde for å såre hverandre. Det blir stadig misforståelser! Noen situasjoner er komiske, og jeg smiler av hjertevarme. Det er gjensidig kjærlighet. Og relasjonen fra bok 1, vandrer noen steg videre, keeping on loving you.

Vi får se det vanskelige, men også det fine. Som når Charlie blir så glad når Nick velger helt selv å fortelle noen om dem, eller når han viser tålmodighet og forståelse – man trenger ikke komme ut til alle på en gang. Det er også andre mennesker – og dyr – som er støttende. Charlie har småsøsken som stråler opp. Nick har en mamma som er skikkelig aksepterende, hunden Nellie som er så søt og gir han nesten like fine kyss som Carlie byr på.

Det at boka viser fram det fine mellom mennesker, tror jeg kanskje får andre nær folk som driver å finner ut av identiteten sin, til å ville være gode støttespillere. Å være støttespiller, krever også mot og trygghet, føle seg verdsatt og viktig. Jeg får lyst til å både si heia, gratulerer og I love you so much når jeg har lest denne boka enda jeg verken er forelder, bestevenn, kjæreste – eller menneskets beste venn (voff).

Bak i boka var det, som i Volum 1, også kule ting. Det var tegninger av klærne Nick og Charlie liker å ha på seg, dagboksider og en bonus miniserie der vi får en ekte kjærlighetshistorie fra livene til to skeive jenter som er med i bøkene om Charlie og Nick.

Jeg snurrer terningen rundt i en piruett, jeg er ballerina på toppsidene og mellom fem og seks tegner jeg min egen slake linje. Den danser jeg på, mens jeg venter på Volum 3.

En kommentar om “Jeg elsker deg tilbake

  1. Tilbaketråkk: Stopp en hal

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s