samfunn

Miljøøkonomiske tanker

Når jeg går tur, ser jeg av og til det ligge slengt flasker og bokser langs vår vei. Det er mest av brusBOKSENE, som sikkert kommer av at de kan bli søl å bære med seg videre, de er konturen kork, for den som er ute og svinser.

Jeg går tur, og skal jo rett hjem igjen, og noen ganger tenker jeg at jeg kan godt rydde litt på min vei, og få med meg to kroner i pant for «strevet». Det er en god tanke, og absolutt vinn vinn.

Men så blir det litt kluss i dette hodet mitt, med balanse og sånn, hvis det jeg rydder, ikke engang har norsk pant. Jeg blir litt kirka av dette, for å se litt humoristisk på seg selv. Men altså, jeg reiser ikke til Sverige, og å oppebare svenske bokser i lang tid blir jo fort litt ugreit når man ikke har så stor plass heller. Så da lar jeg de som regel ligge, så kanskje en som drar over der, vil rydde opp. For det er jo best også, om de gjenvinnes, for naturen og miljø. Hver flaske og boks har verdifull energi.

Det er kanskje et for optimistisk ønske, men de som ikke gidder å ta med seg boksene eller flaskene sine, og forsøpler nærmiljøet, kan dere ikke i alle fall da gidde å kjøpe på det norske markedet, slik at vi som rydder kan få en såpass enkel jobb med å rydde opp at vi tar den? Nå blir det for mange ledd for meg, det er ikke noen kildesortering for glass eller metall i nærheten av meg heller, og jeg vil ikke dumpe i matbutikken heller, forplante problemet for andre. Så, jeg ønsker meg norsk pante på norsk forsøpling, så tar jeg ryddejobben, for 2 kroner.

Bildet over, fikk meg da jeg tok det, til å tenke på dette med å rydde opp, tenke på miljøet, ha det fint rundt oss. Jeg fotograferte det i Frognerparken i Oslo 28. juli 2022.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s