Hverdag

Når en pepperkakebaker baker…

…kan det også bli både modeller av store byggverk, og jeg er jo svak for miniatyrer så det liker jeg, og det kan bli kunst. I fjor utlyste God morgen Norge og Posten konkurranse der man kunne ta bilde av sine flotteste byggverk i pepperkakedeig. De ferdige kake-kunst-verkene er nå blitt til fire julefrimerker man kan pryde juleposten med. Det varmer nok både pepperkakehjerter, julehjerter og litt alle andre slags hjerter som setter pris på en liten hilsen. Innlegget fortsetter under bildet (forklaring av fotografiet følger også).

Pepperkakebyen i Bergen er jo en stor tradisjon. Der har jeg dessverre ikke vært, men jeg vil tipse om å ha øynene oppe der man bor. For her for eksempel, like ved meg, på Ski Storsenter, har det kommet en aldri så liten pepperkakeby. Den viser togstasjonen, så ny og flott. Den viser kjøpesenteret. Den har også fått en skiheis, som om snøen virkelig var her! Fotografiene i innlegget er derfra, jeg tok dem med mobilen min 23. november i år. Innlegget fortsetter under bildet.

Jeg ville bare skrive litt om det i dag, spre litt enkel juleglede. Kanskje har du lyst til å bake noe hjemme. Kanskje har du bare lyst til å momse innholdet fra en boks du kjøper på butikken. En annen ting man kan gjøre med pepperkaker, er å pynte juletre, vinduet, lage nissehus. Selv vil jeg servere pepperkakehjerter med vaniljeis mellom, så de ligner små sandwich is. Jeg fikk oppleve at den desserten ble hjertelig mottatt i fjor. Innlegget fortsetter under bildet.

Det er godt å ha et julehjem, selv om jeg ikke er med på alle slags juletradisjoner selv. Jeg har på julemusikk, jeg koser meg med å pakke inn julegaver. Jeg skriver til-og-fra- lapper og noen julekort. Jeg pynter med nisser her og engler der. Det gjør meg glad. I snøen, vil jeg lage en engel – og hun lever og sprer vingene sine rundt det som en må verne om. Håper jeg. De gode tingene i livet er mer enn gull verdt. Og alle som besøker meg i juletiden, får pepperkaker – om de vil ha. Innlegget fortsetter under bildet.

Noen med autisme synes julen er utfordrende. Noen finner trygghet i det som gjentar seg. Jeg elsker tradisjonene, og alt som minner meg om det som har vært og at noe av det fortsatt kan være. Uansett hva som skjer, er historien der – som man kan tro eller ikke tro på. Med Jesus fødsel, Bethlehem, stjerna… Jeg lyser i øynene mine, tenner et gnistrende smil. God og sprø helg, fra hele halve meg til alle dere.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s