asperger syndrom · spesialinteresser

Lady Gaga

Jeg satt og leste i Paula Tilli sin bok om Asperger Syndrom. Hun sa at hun ikke visste navn på musikkartister og filmstjerner. Og det slo meg, at jeg visste egentlig ikke noe om Lady Gaga jeg heller. Jeg har nok med mine spesialinteresser og personer innenfor de. Jeg kan huske personer med Asperger syndrom og autisme, som Temple Grandin, fordi jeg er opptatt av å forstå og formidle. Det er vi helt avhengige av om denne bloggen skal bli skrevet. Jeg husker Mary og Max også, som er en animasjonsfilm der Max har Asperger syndrom. Han liker sjokolade i pølsebrød. Han kaller dem chocolate hotdogs.

Paula skrev at hun var Rockestjerne, Lady Gaga. Jeg trodde egentlig hun var filmstjerne om jeg skulle gjettet. På høye stilletthæler. Ja, detaljene er viktige. Mye viktigere enn hva hun er. Jeg har hørt navnet, det får være bra. Hun er kjendis. Holder ikke det? Hun kan sikkert ikke navnet mitt. Det er jeg 99 prosent sikker på. Og her sitter jeg og skriver om henne. Det er det ingen balanse i! Jeg kjenner jeg hisser meg opp nå.

Jeg er veldig fokusert på detaljer. Det kan roe meg ned igjen, få meg til å ikke miste kontrollen. Jeg kan huske den minste detalj. Jeg vet forresten mer om sko enn om ansikter. Jeg ser med en gang om noen har nye sko, men ikke om de smiler eller er alvorlige. Jeg hater høye hæler. Er dette svake eller sterke sider? Kanskje trenger du ikke dømme før du har vært i mine sko, og de kommer du ikke inn i for de er låst inne i huset! Logisk, ikke sant?

Reklame

2 kommentarer om “Lady Gaga

  1. Så bra at du tipset om denne bloggen din. Aspergers har interessert meg siden jeg leste 3-4 romaner hvor en i boken hadde det. Har også hatt en gutt i bhg. som ikke fikk diagnosen før han hadde begynt på skolen, og da jeg fikk vite det, falt mye på plass. Gleder meg til å lære mer, om sykdommen (kalles det det?) og om hvordan akkurat du takler denne utfordringen i livet 🙂

    Liker

    1. Det kalles en funksjonshemming, og skal ikke behandles, men legges til rette for. Tusen takk for at du følger med og lykke til med gutten din. Jeg håper det gir noe å følge bloggen min!

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s