asperger syndrom

Jeg må bare få sagt det!

Når du skriver med meg på Facebook, har jeg mange flere setninger enn deg. Jeg skriver så fryktelig fantastisk fort. Jeg må bare få sagt ting med en gang. Jeg kan ikke vente. Jeg er ikke tålmodig som du.

Om jeg utsetter å si noe, kan jeg risikere å glemme det, for alle sanseinntrykk forstyrrer meg. Jeg er som mange med Asperger syndrom, sensitiv. Jeg reagerer på lyder, lys og lukter. Og der skinte sola og jeg lurer på hva du har på deg. Singlet? Er den gul mot den brune huden?

Og der, er jeg ute av det jeg egentlig skrev om. Mange med Asperger syndrom trenger huskelapp for å få sagt alt vi vil ta opp. Det hjelper meg å sende mail til legen min. Da får jeg samlet det jeg vil si. Jeg lagrer som kladd og oppdaterer flere ganger før jeg sender.

Jeg er ekstremt opptatt av middagen din. Jeg må få hørt hva du skal spise slik at jeg får sagt til meg selv at jeg selv ikke spiser for mye. Du er ofte treg med å svare og det forvirrer meg og gjør meg usikker. Jeg trenger faste rutiner, og du har dem ikke. Du vet ikke engang halv fem hva du skal ha til middag SAMME dag. Jeg må derfor komme med middagstips. Jeg blar opp i reklamekatalogene og nettsider som har matoppskrifter. Jeg prøver å friste deg. Du må spise, for jeg må. (Jeg føler meg feit når du ikke spiser.)

Jeg elsker deg. Høyere enn himmelen. Jeg må bare få sagt det til deg. Og du der borte, jeg hater deg, lavere enn kjelleren, dypere enn havet.

P.S. Mennesker har vært på månen, men ikke på bunnen av vår egen planet. Er det ikke rart? Svøm som fiskene. «Keep swimming» i filmen Finding Nemo. Det er bare å holde seg flytende og ikke gi opp. I keep swimming, fortsatt.

Reklame

3 kommentarer om “Jeg må bare få sagt det!

 1. Hej Helene.
  Dette er et rigtigt godt tip du postede «Det hjelper meg å sende mail til legen min. Da får jeg samlet det jeg vil si.»
  Hilsen Jesper

  Likt av 1 person

  1. Takk. Kanskje det kan hjelpe for deg også? Jeg håper det! Kan du ikke sende han/hun mail, går det an å ha et dokument du skriver på og printe ut når det er klart og levere i timen.

   Liker

 2. Vet du hva jeg tror? At jeg er litt som deg… (Vær så snill å ikke ta dette på feil måte, for jeg mente det godt. Eller iallefall ikke noe negativt med det. Det jeg mente var nok at jeg føler det er godt å lese om andre som også har det sånn som meg, inni seg.)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s