Affekt: En reaksjon på døden.

Du trodde kanskje jeg var en kald fisk, en som ikke kunne føle noe, jeg med Asperger syndrom. Men det er ikke helt sant; jeg føler veldig mye. Vi kan snakke om fem grunnfølelser hos menneskene: Frykt, hat, glede, sorg og sinne. Problemet mitt er at jeg føler alt på en gang!

I dag oppstod en krise (les: jeg burde vært død). Kampfisken min Fy var død. Er død. Kommer aldri tilbake. Skal ikke svømme mer for kameraet mitt. Skal ikke vise seg igjen. Han ble bare noen måneder. Og i disse dager er det leir på Utøya. Der døden også bodde, for fire år siden. Noen ble bare 16 år. Jeg kobler alt sammen og det er grusomt å ikke klare å skille mellom lite og stort. Jeg klarer ikke sette ting i perspektiv. Fisken MIN er død! Jeg er grusom og selvisk og jeg blander inn noe som har så mye større og alvorlige dimensjoner – fordi jeg føler alt på en gang.

Jeg føler frykt for at andre skal dø. Jeg føler hat til meg selv som ikke var frisk nok til å få være sammen med fiskene mine i sommer så personalet har forsørget dem mer eller mindre vellykket. Jeg er sint på dem! Jeg er glad jeg fikk rett: Ingen kan ta vare på ting som meg. Og jeg har rett i at alt går til h*****. Det er ingen blå himmel å drømme seg til. Jeg føler sorg over å miste det lille jeg hadde av levende liv. Tristheten har tatt bolig i den vesle kroppen min. Jeg kjenner meg som en epleskrott. Noen har tatt noen biter. Knask.

Jeg handlet i affekt. Jeg angrep såret på halsen og begynte å gråte. Fisken min lever ikke lenger. Hvorfor skal jeg leve? «Keep swimming» mistet all sin betydning. Nå sitter jeg apatisk. Det er jo sånn dere tror jeg er. Det er enklest sånn.

Reklamer

5 kommentarer om “Affekt: En reaksjon på døden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s