Scratching of pencil on paper

Mange med asperger syndrom er følsomme for sanseinntrykk. Noen av dem er lyder. Siden jeg har blogget litt om skole denne uken, var lyden av å skrive med blyant på papir en lyd jeg raskt kom på da jeg skulle forklare fenomenet. Om noen skriver, kan det være virkelig forstyrrende. Lyder jeg lager selv, kan jeg håndtere, som musikken jeg har satt på og hører i headsetet mitt. Det er Fun som synger. Jeg tenker det er morsomt at de kaller seg det.

En normal skoledag, inneholder mange lyder vi ikke kan kontrollere. Det er barn som snakker. Det er lærere som snakker. Det er en lærer som skriver med tusj eller kritt på tavla, eller et barn som rekker opp hånda og sier noe høyt. Noen ganger er det enklest å bare blokke dem ute og være alene. Vær tålmodig med oss om vi ikke hører hva du sier. Det kan hende at vi hører på at du skriver på tavla i stedet.

Det er mange grunner til å ta hensyn til et barn med Asperger syndrom, mest av alt for å vise at de er verdt noe de også. Verdt å tilpasse dagene for, vise dem at de er en del av samfunnet.

Noen velger imidlertid å overse barn med Asperger syndrom og deres behov. Noen gjør det uten å vite at det er det de gjør. Vi med Asperger fanger fort opp at vi er uønsket, da vi plukker opp følelser. Er noen lei av oss, blir vi lei av oss. Det kan i verste fall føre til at vi begynner å gjøre oss selv ille og planlegge selvmord. Been there, done that. Dette er ytterste konsekvens av å ikke høre til i et samfunn. Man velger det bort, fordi det er for vanskelig og for langt unna vår virkelighet.

I bloggen min prøver jeg å la virkelighetene våre møtes. Så fra en strek med blyant på papiret, har dette blitt til et innlegg om vår plass i samfunnet. Vi finnes, vi er bare ekstra ømfintlige og trekker konklusjoner basert på hva du viser oss. Vil du vise hensyn?

Reklamer

En kommentar om “Scratching of pencil on paper

  1. Av og til så er det vrient å vise hensyn hvis det sosiale skjærer seg. Da trekker man seg heller unna og finner andre som man lettere kan santale med. Og det gjør man fordi man av og til ikke kommer skikkelig innpå den som har Asperger.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s