Rutiner: De fantastiske klokkeslettene

Det er ikke alltid du forstår meg. Jeg vil gjerne forklare deg hvor fantastisk det er å gjøre de samme tingene på samme måte hver eneste dag. Hverdag som helg. Hold ut med meg mens jeg forteller, jeg vet det ikke er ditt språk. Klokken er 15 og du får blogg levert presis. Setter du pris på det?

 • 07.00 Først, våkner jeg. Klokken er som regel halv sju eller sju. Jeg står opp, setter meg ved macen, sjekker epost, svarer på det som forventer svar og sender en morgenmail til en god venn.
 • 07.40 Tisser og kler på meg
 • .07.47 Spiser frokost. Den samma som hver dag.
 • 07.56 ca. Legger meg og hviler på dager med hviletid. Andre dager fotograferer jeg i stedet.
 • 11. 00 Samtale kl. 11 tre dager i uka. Legen kommer inn i rommet og sitter på den samme plassen. Jeg snakker og ser på han. Han er brun i blå t-skjorte.
 • 12.00 Mat. Den samme som hver dag.
 • 12.07 Drikke. Den samme som alltid.
 • 12.20 Tisse.
 • 13.00 Mer drikke. Den samme som alltid.

Jeg skal ikke plage deg med flere klokkeslett nå. Jeg tror du skjønner tegningen, timeplanen, agendaen. Her er vi. Hele døgnet igjennom. Hverdag som helg. Det er lørdag i dag, med litt kortere åpningstid, noen steder. Heldigvis handler jeg bare på internett og er ikke avhengig av åpningstider og kan plotte det inn i min egen timeplan, som eksisterer på netthinnen min.

Av en eller annen grunn, vil ikke andre ha dagene sine sånn i detalj. De vil ta ting som de kommer. Vet du hva? Det klarer ikke jeg. Det er ikke det at jeg aldri har prøvd. Det har jeg virkelig. Et helt liv, fra spedbarnsalder. Heldigvis gikk jeg i barnehage med faste rutiner og hjemme var det meste forutsigbart.

Men jeg blir forstyrret og veltet lett. Det skal ingenting til for å vippe meg av pinnen.Derfor har jeg klokkeslettene på netthinnen og ser på klokka mange ganger i timen. Mammas støvsuging på fredager når møblene flyttet på seg, holdt på å ta knekken på selvkontrollen min som barn og ungdom. Skjønner du hvor viktig dette er? Det var verdt et blogginnlegg. Jeg tror du fikk noe ut av det (Les: Meg).

Reklamer

14 kommentarer om “Rutiner: De fantastiske klokkeslettene

  • Så fin tilbakemelding å få. Jeg gjør så godt jeg kan, og noen ganger skriver jeg ting folk har forståelse for og andre ganger tenker du kanskje a-ha, er det sånn det henger sammen! Og det er jeg glad til å få bidra med. Takk for at du leser.

   Liker

 1. Stebroeren min har aspeberger og har akkurat flytta for seg sammen lillebroren sin, han er vel oppi 20-årene. Han klarer seg helt utrolig bra, mye bedre enn pappa og stemoren min forventet.
  Men han er og avhengig av rutinene. Det er laks på mandag, kjøttbullar (de bor i Sverige) på tirsdag osv, presis kl 16 når han er ferdig på jobb. Samme meny hver uke.
  Jeg syns det er kjempe interessant å lese bloggen din, for da blir det lettere å forstå nevøen min og stebroren min.

  Klemmer 💖

  Likt av 1 person

  • Takk for kommentar. Det er fint han både klarer jobb og middag. At det er det samme hver uke, lyder fint i mine ører også. Da vet han hva han kommer hjem til. Da har han en trygg base. Det gjør meg trygg å vite at andre er trygge. Takk!

   Likt av 1 person

 2. ❤ Kjære Helene!

  Tusentakk igjen for at du deler dine ord!
  Forteller om din hverdag.
  Detaljert.
  Og jeg er så glad for at jeg får lese!
  DU er å verdifull, og det samme er bloggen din!

  Klem

  Liker

 3. Jeg er glad for dine faste rutiner kl 15.00. Det er blitt min rutine nå, å lese dine innlegg, helst kl 15.00☀️Rutiner er flott å ha, både for de med og uten Asperger – vi har to med, og sannsynligheten for at en av oss foreldre også har den samme «skjønnhetsfeilen», er vel ganske stor 😊Jeg velger å kalle det skjønnhetsfeil- for mine barn er verdens skjønneste, mye nettop pga sin diagnose. Jeg er så glad for alt du deler med oss, og hjelper oss til å bedre forstå våre barn💐

  Likt av 1 person

  • Tusen takk for varm kommentar. Akkurat passe varm, så man ikke brenner seg. Bare mykt innpakkede ord, som klemmer. Ja, det er skjønnhet, og du har sikkert noen veldig fine barn. Men det er ikke feil, det er bare annerledes. 🙂

   Liker

   • Helt rett skjønne deg – det er ikke feil, bare anderledes🌸og anderledes er bra. Du gjør faktisk anderledes enda bedre, for du setter ord på det vi ikke alltid klarer. Det er dine ord, ikke innpakket eller omsnakket for at det skal bli mere forståelig for oss som ikke skjønner alt💫men dønn ærlig. Jeg liker ærlig💕

    Likt av 1 person

 4. Det er alltid lærerikt å lese bloggen din . Leses hver ettermiddag. Ha en så fin søndag som mulig. Klem sendes over fjellet. ❤️

  Liker

 5. Behovet for faste rutiner er egentlig ikke så vanskelig å forstå. Du vil at ting skjer presis etter klokka, du vil hele tida vite hva som skal skje og når det skal inntreffe. I min verden er det helt annerledes, og jeg har nesten aldri klokke på meg. Stort sett liker jeg overraskelser og uventede hendelser.
  Men så lenge jeg respekterer dine behov og du respekterer mine, så er det jo greit. Vi er venner.

  Likt av 1 person

 6. Klokka er livsviktig! Hvis jeg ikke har ei klokke i nærheten blir jeg stressa. Har det gått to minutter nå, eller ti? Hvor lang tid tar det egentlig å dit eller dit? Hvor lang tid bruker jeg egentlig på do? Har jeg dårlig tid nå? Jeg må se på klokka hele tiden for å ikke miste all begrep av den :p

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s