Liten tue velter stort lass

Detaljer i mitt rutinebasert liv gjør at jeg mister helheten. Skal noen besøke meg men glemmer å ta med seg en liten Pepsi Max til meg, det eneste jeg vil ha, går hele besøket i stykker. Det faller sammen og bildet blir til små puslespillbiter spredd utover rommet. Mange med asperger syndrom er visuelle tenkere. Jeg også. 

Jeg glemmer både å hilse (om jeg ikke har gjort det før jeg oppdager at pepsien mangler), snakke videre og fokusere på hva det besøket jeg er glad i sier. Unnskyld. 

Jeg tenker bare på brusen jeg hadde justert rutinene mine til skulle komme og hvordan jeg skal få avsluttet besøket så jeg kan få hentet inn annen brus og hvilket klokkeslett jeg da må ha brusen på. Jeg sier kanskje ikke hade når du går. Jeg har et bær å plukke med deg. 

Jeg forventer en forklaring, en eller annen grunn for at du ikke fulgte opp rutinen. Men den kommer kanskje ikke, for du vet ikke hvorfor jeg ikke klarer å holde samtalen i gang og hvorfor jeg er så utilnærmelig og urimelig og sur i tonefallet. Du ønsker jeg kunne synge rent (les oppføre meg normalt og ikke surt). I det minste Lisa gikk til skolen, altså det helt grunnleggende, som å si hade når du går. Unnskyld, men du har glemt Pepsi Max. 

I dag er det søndag, og mange får sykebesøk. Jeg har vært syk så lenge at jeg ofte får besøkene på andre dager, til andre tider. Helgene fylles med noe annet enn ei syk dame på psykiatrisk sykehus. Heldigvis! Og det er noe trygt med det, for på hverdagene er alle butikkene som selger Pepsi åpne, mens flere er stengt i dag, og da kanskje du glemmer og jeg kjenner meg glemt. Vi sees til uka. Det er best sånn, og faktisk veldig bra. Jeg er like glad i deg på hverdagene. Kyss, klapp og klem – på avstand. Jeg er ikke så glad i kroppskontakt. 

Reklamer

3 kommentarer om “Liten tue velter stort lass

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s