Depresjon og mani

Interessene til noen med Asperger syndrom noen ganger så intense at man feildiagnoseres med diagnosen bipolar som mange kjenner som manisk depressiv lidelse.

Mine svingninger i humør har også skapt slik mistanke og jeg har blitt utprøvd medisiner på. De hjelper ikke, aspergere ER både ivrige og triste.

Tristheten er inidlertid av og til depressiv og sykelig. Vi tror at verden har det bedre enn oss. Vi tror det er vår skyld at det regner hvis noen ønsker seg solskinn. Vi ønsker ofte å dø. Vi har depessive episoder som må behandles.

Manien vår derimot, må vi få beholde. Det er spesialinteressene våre som holder oss i live. I alle fall meg. Hva skulle jeg gjort uten skriving og bildene mine? Jeg trenger å samle, helt enkelt, på det jeg bryr meg om. Les: Dukker, fotoutstyr og ord.

Reklamer

3 kommentarer om “Depresjon og mani

  1. Jeg har bipolar i tillegg til asd, men hos meg er det ikke feildiagnostisert :/ i oppturene har jeg gått på grevlingjakt, forsøkt å finne uran og bygge en atomreaktor, tatt av med dating og satt meg selv i farlige situasjoner, kjeftet opp ansatte i et reisebyrå fordi de ikke kunne ordne umiddelbar reise med den transsibirske jernbanen, ikke den sterkeste sovemedisin kunne gi meg søvn, og hørt intense stemmer. Men du har rett i at man bør være ekstra forsiktig med å sette bipolar hos aspergere. Men man må også passe på når det faktisk er bipolar. Frem til jeg fikk diagnosen hadde ingen medisiner fungert- maksdose ssri og likevel så deprimert at jeg knapt greide å bevege kroppen. Nå får jeg bipolarmedisiner, og det er første gang jeg merker at de hjelper.

    Likt av 2 personer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s