asperger syndrom

Musikk og lyrikk, repetisjon og kontroll

That I would be good even if I gained ten pounds. Den setningen er fra Alanis Morisettes That I Would be good. Det er min nye trøstessang. Uansett hva som skjer, vil det gå bra.

Men med anoreksia nevrosa, er all vektoppgang skummel. Med asperger syndrom, er alle forandringer skumle og krevende. De velter meg og jeg kan slenge macen i gulvet og hodet i bordplata. Jeg blir irrasjonell.

Så setter jeg meg ned med headsetet mitt og hører Alanis på repeat. Jeg har ikke gått opp uka som var, så jeg har ikke noe reelt å være redd for. I alle fall ikke ti pund å være redd for. Men det er kanskje det jeg egentlig burde være: Redd! Redd fordi vekta er lav og lyser rødt som betyr stopp. Jeg er nede på skalaen.

Men det er ikke sånn hodet mitt fungerer. Og det er faktisk mitt hode. Vis respekt! Jeg blir høy på lave tall. 172,5 centimeter. Alt kan måles. Heldigvis gjelder ikke dette med faretruende tall alle med asperger syndrom, men noen av oss som har tilleggsdiagnoser som anoreksi. Derfor får det en plass i min blogg. Jeg hører videre, igjen….

…that I would be good even if I gained ten pounds…

Sangen spilles i hodet mitt. Det gir kontroll og mestring. Jeg kan fungere med musikk på øret! Jeg kjenner meg stolt og stor og trygg og nesten voksen. Headsetet holder hodet på rette plassen. Jeg kjenner etter og konstaterer at jeg har en menneskekropp under hodet. Jeg strekker hals. Men det er rart å være menneskebrikke i menneskespillet.

Jeg føler meg som en terning i spillet vårt! Jeg lar meg kastes og trilles. Jeg håper tallet er et du kan like. Terningkast 6? Vi kommer ut i Ludo. Jeg er røde brikker der også, rød som betyr fus. Jeg er alltid ute i god tid. Stopp en halv! Jeg venter på deg. Og så kommer jeg og tar deg, som er en norsk hit. Jeg spiller virkelig i dag.

P.S Jeg liker ikke Aha-s comeback. Det er bare en pengemaskin. Jeg har avslørt det for lenge siden. Det er dårlig tilslørt å holde avskjedskonserter for så å komme tilbake type to år etterpå. Money, money! Et slikt menneske vil jeg ikke være. Da får jeg heller la være å bli stjerne. Jeg blinker ut.

Reklame

5 kommentarer om “Musikk og lyrikk, repetisjon og kontroll

    1. Jeg har ikke prøvd Yoga. Jeg liker ikke å lytte til at jeg puster og sånn. Jeg liker bedre konkrete ting som kuledyna mi. Men takk for tips! Kanskje en gang i framtiden.

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s