asperger syndrom

Verden glir forbi, sammen med meg

Verden glir forbi, uten å merke at jeg ikke er med. Det rare er at samtidig, vet JEG hva alle andre gjør. Jeg passer på å spørre der jeg ikke har oversikt og jeg hører alltid hvor de andre pasientene oppholder seg.

Jeg hører på stemmen til pappa om han er sliten etter jobb og jeg spør mamma hva hun lagde til middag. Jeg journalfører det i hodet mitt og husker til neste dag i tilfelle i morgen er restemat.

Jeg ble på en avdeling alltid spurt av pleierne hvor andre pleiere eller pasienter var, for jeg visste ALT. Helene, har du sett sykepleier Line? – Ja, hun gikk på medisinrommet for fem minutter siden.

Jeg var et orakel på hvor de andre var. I ettertid, ser jeg at denne hypersosialiteten der jeg satt på utsiden og tittet inn, var en del av asperger-bildeboka. Jeg åpner et nytt kapittel i livet mitt og lukker det raskt igjen. For ingen vil vel vite, egentlig? Jeg har hatt diagnosen siden juni 2014. Nå vil vel ingen vite mer av den?

Men denne bloggen, med alle sine lesere, motbeviser følelsen min av å være verdiløs. Noen ønsker at noen skriver om nettopp Asperger syndrom. Noen, her meg, som sitter på innsiden av Aspergervinduet og titter ut på alle menneskene som har jobb og bil og kjærlighetsliv.

Jeg kunne sagt jeg lever et dødt liv, men det lever så mange personligheter inni meg at jeg ikke føler det sånn. Jeg bærer på mange menneskeskjebner. Og tro meg, jeg vil ta vare på dem.

Reklame

3 kommentarer om “Verden glir forbi, sammen med meg

 1. Du skriver så fint, og så åpent. Selv føler jeg også at livet glir meg forbi, endel, her jeg sitter i min leilighet, spiller spill, ser på tv, neglisjerer å trimme, og ser menneskene på utsiden. Og føler meg tidvis som frossen innvendig, men har et behov for at andre ser på meg som god og snill. Skjønt snillhet, hva er vel det, uten handling? Det er en demonstrasjon nå i morgen som jeg prøver å bygge energi til å delta i, fordi jeg vet det er viktig for fremtidens Norge, mot TTIP/TISA og for demokratiet. Spørsmålet er om jeg greier å komme meg dit på egen hånd, for i morgen får jeg ikke assistanse til det. Men det å eksistere har en egen entitet, du eksisterer også, der du er, med alle dine tanker og følelser. Og jeg merker at du har kjærlighet, og det er det viktigste å ha. Så jeg ønsker deg en kjempefin dag i dag.

  Likt av 1 person

  1. Jeg ønsker deg også masse lykke til i morgen, enten du får dratt eller ei. Det er tanken som teller, er det noen som sier. Men hva er tanken, om den ikke har innhold? Din tanke har innhold, derfor teller den. Du bryr deg. Og du leser «meg» her i bloggen, kommenterer, deltar.

   Likt av 1 person

 2. Heseblesende kom jeg meg inn til Oslo, naturlig nok for sent, jeg burde nok stilt klokka mi sånn at jeg alltid hadde hatt en ekstra halvtime. Jeg troppet opp, sammen med en skokkfull forsamling av andre mennesker på Eidsvoll plass. Hvorvidt politikerne i det hele tatt har lagt merke til noen av oss, er et større spørsmål. I går var det demonstrasjoner over hele den vestlige verden mot TTIP/TISA. I Tyskland deltok det over 50 000 mennesker, i følge nettavisen. Men i følge noen som demonstrerte sammen med meg, så var det 250 000 mennesker i Tyskland som deltok. Også i andre byer i Norge var det demonstrasjoner. I Oslo var det 1 700 mennesker som hadde meldt seg på via facebook-aksjonssiden STOPP TISA/TTIP. Hvor mange som hadde møtt opp, vet jeg imidlertid ikke, men det var mange 100 mennesker, så langt jeg kunne se, for plassen var fylt opp. Flott at det var så godt oppmøte. 🙂

  Etterpå fikk jeg litt vansker med å finne igjen bilen, for min vane tro hadde jeg glemt å notere meg hvor jeg parkerte…..men sånn etterhvert fant jeg den igjen, den var på motsatt side av hvor jeg trodde den skulle være. Retningssansen min kan av og til være av noe diskutabel kvalitet. Det var ikke så langt i fra Eidsvollplassen jeg parkerte, da, for jeg har GPS på mobiltelefonen min, det er en app der, som man kan bruke som GPS.

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s