asperger syndrom

Let me be – en sang om å være annerledes 

Tone Rose Bratland delte musikkvideoen sin med meg. Jeg vil dele den med dere! Den handler om psykiatri, om å føle at man ikke passer helt inn. Det blir litt som at livet er et puslespill der man ikke passer inn, formulert med musikk og film. Beat for beat.

Sangen får meg glad og gir opplevelsen av å være mindre alene. Vi er sammen. Nyt musikken, smil til artisten, la henne være seg og du deg. Det burde være plass til alle i livets fotoalbum av puslespill, kollasjer og fotografier.

Vi får utdelt ulike plasser på bildene og ikke alle av finner plassen sin. Kanskje har en for spisse kanter eller for runde former. Jeg passer ikke, helt enkelt, men jeg er. Kan vi ta vare på hverandre, på tvers av ulikheter? Du litt rund, jeg litt kantete.

Personer med Asperger syndrom er jo ikke einstøinger selv om mange ofte søker seg til enerom. Det ville vært for enkel fasit! Vi er ikke så lette å løse og har mange sider som må tilpasses. Vi er heller ikke et mysterie du må løse, men en kollasj du kan ta del i.

Velkommen. Vi bryr oss om dere andre! DET er svaret i kollasjer: Man blander elementer man liker og misliker som man assosierer med hverandre. Vi bare trenger litt space. Kanskje det er derfor vi ikke alltid finner plassen vår i puslespill, det er så trangt om plassen der. Normalitetsskalaen er så snever. Takk til Tone som synger ut. Jeg skriver henne inn. Lag en kollasj.

Reklamer

2 kommentarer om “Let me be – en sang om å være annerledes 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s