asperger syndrom

Tilpassede omgivelser: OnePiece holder meg hel

Jeg har over veldig lang tid hatt et sår på mage/lysk som jeg ikke har latt få gro. Dette har vært farlig for meg. Jeg fant fram OnePiecene mine fra 2010 og de hjalp meg med å ikke røre såret! Utrolig, men sant. Du tror det ikke før du får se det. X-files er ute med ny sesong!

Nå har jeg bestilt et par til, og jeg gleder meg til de kommer. Mange med Asperger liker å ha mange ting av det vi liker. Noen ganger er det små ting, tilpasninger og justeringer, som skal til for at jeg med Asperger og selvskadingsproblematikk skal fungere litt bedre. 

Du aner ikke hvor fri jeg kjenner meg som kan være trygg i joggedress! Dette er en trygghet og mestring du kjenner på hele tiden og tar for gitt. Jeg må finne spesielle strategier, noe som er krevende og ofte vondt, men denne gangen lyktes jeg.

Det handler om å møte meg der jeg er. Det handler om å gi meg trygghet når jeg ikke kan gi meg den selv, men må ha hjelp fra de rundt meg. Det handler om å kle på meg spesialtilpassede klær som likevel gjør at jeg ser bra ut og tar meg godt ut. Sykehuset sa det var en god idé. Da fulgte jeg opp.

Det handler om å finne en komfortsone. Det handler om å overleve, helt enkelt. Jeg koser meg inni trygge, myke klær fra OnePiece. Hvem skulle tro at så lite kan gjøre så stor forskjell? Fra å kronisk åpne såret, har det nå fått gro i flere uker.

Det er også andre grep vi kan gjøre for å hjelpe meg med å kjenne meg trygg, som å opplyse om hvem som kommer på jobb, hva som skal skje den dagen osv. Det er bare litt mer omfattende å gjennomføre for de rundt meg og det er ikke alltid det går på en psykiatrisk avdeling. Utrolig men sant for:

Ting skjer så fort. Noen pasienter, inkludert meg selv, utadgerer, personal blir syke eller er hjemme med sykt barn og andre kommer i stedet. Uforutsette forandringer er ikke alltid så enkelt når man har Asperger syndrom. Vi har utfordringer i kommunikasjon og sosial omgang. Da kan det være vanskelig at det kommer en annen person enn man har fått beskjed om. 

Jeg trenger ikke alltid å ha noen å snakke med. Det holder at noen forstår. Da er praktiske hjelpemidler eller tilpasninger i miljøet alfa omega. Da synes det at noen tar hensyn. Jeg har headset for å ikke bli overbelastet av lyder i rommet, armbånd som kommuniserer om jeg vil snakke eller ei og kuledyne som roer meg ned. I dag er jeg trygg i en OnePiece med mariusmønster. Jeg er strikkelig fin. Takk for oppfinnelsen!

 

 

 

Reklamer

2 kommentarer om “Tilpassede omgivelser: OnePiece holder meg hel

  1. One-piece er ikke et plagg jeg ville føle meg komfortabel i. Men jeg husker for noen år siden, da de var populære, at barnebarnet mitt elsket det. Så fint at føler deg trygg og omsluttet i onepiecen din, det er jo en enkel måte å gjøre dagen (og kanskje natta med?) enklere for deg. Hva med en skidress, – slik som de går langrenn i? Den ville kanskje hjelpe deg med å definere kroppen og «holde deg sammen»?

    Likt av 1 person

    1. Litt rart å gå i skidress inne kanskje, hihi. Men jeg har det bra i disse. Nå er jeg litt stressa så jeg skal ikke skrive så langt, men jeg er her, i bakgrunnen, og noen hilset til meg og jeg klarte ikke svare med det samme. Nå får jeg ta på meg maska og svare skikkelig.

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s